Hajléktalant verni: ennyit tudnak

2013. november 21. 14:53

A Lánchídnál történt hajléktalanbántalmazás mégis inkább az emberi minőség szomorú kicsapódása volt, abból is az egyik leghitványabb.

2013. november 21. 14:53
Muki
Fejlövés

E konkrét esettől eltekintve: rossz nyomon jár, aki azt gondolja, hogy ilyen embertelen, az együttérzés minimumát is mellőző viselkedésre csak holmi lepattant, csóró fickók vetemednek. Jól öltözött és szépen borotvált sima arcokból, helyes pofival megáldott csajokból buknak ki olyan mondatok, elszólások, hogy az embernek sírhatnékja támadna. Fáj, mi?

Évekkel ezelőtti kutatások is figyelmeztettek arra, hogy a fiatalok – kérdés, hogy mihez azok? – legitim eszköznek fogadják el az erőszakot. A helyzetet árnyalja, pontosabban éjfekete lepellel borítja az a nem mellékes körülmény, hogy az önérdek-érvényesítés eme neandervölgyi eszközét még élvezik is. A kutatók attól félnek, kérdés, hogy miért csak ők, hogy a fiataloknak egy olyan generációja jelenik meg, amelynek tagjai akár a »kíméletlenségre« is hajlamosak lehetnek. Nem akarok ünneprontó lenni, bár e posztok talán sok esetben azok, de mindez inkább már jelen, mintsem jövő idő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2013. november 21. 18:28
A demokraták nevelik őket. Csak nézzünk meg egy "izgi" mesefilmet!
nyugalmazott tanár
2013. november 21. 16:41
Hol? Ki? Mikor? Mi a jófenáről szól ez a hablaty?
Himalája
2013. november 21. 16:41
Ahol erkölcsi hiány van ott nemzet elcsőcselékesedik. Az alacsony erkölcsi szintet ugyan lehet pótolni törvényi szabályozással, de ahol már egyszer a törvény uralkodik a szabályok fölött, ott az erkölcs már kevésbé virágzik, inkább csak sorvad.
Fedor
2013. november 21. 15:48
Ajánlott film a témakörben: A Halászkirály legendája. http://hu.wikipedia.org/wiki/A_halászkirály_legendája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!