Betegszabadság

2013. november 15. 07:48

Az önkéntes pártaktivizmus nem egy egészséges dolog. Létezik ugyanis egy jelentős kötelezettségekkel járó társadalmi jelenség, az úgynevezett bejelentett, teljes idejű munkaviszony.

2013. november 15. 07:48
Molnár Richárd
Népszava

Ez körülbelül a hétköznapjaink egyharmadát köti le, a másik harmadában elvileg alszunk. A harmadik harmadban, az úgynevezett szabadidőnkben miért akarnánk mások karrierjét építgetni, azaz másoknak jövedelmezőbb állami-önkormányzati-pártbeli állást szerezni? Miért gyűjtenénk a politikusoknak aláírást, miért osztogatnánk a szórólapjaikat, miért járnánk pártok felvonulásaira ingyen és bérmentve, amikor ehelyett pihenhetnénk, tévézhetnénk, olvashatnánk, szeretkezhetnénk, illetve egy csomó felesleges dologra költhetnénk azt a hatalmas fizetést, amelyet ebben az országban bejelentett munkával meg lehet keresni a magánszektorban?

Ezeket a kérdéseket valószínűleg nem tette fel magának Baldauf László, mielőtt Békemenetre hívta a CBA rendkívül jól fizetett pénztárosait, árufeltöltőit, henteseit és pékjeit. Nyilván éppen egy jelentős béremelésen - illetve, lévén egy franchise-cég vezetője, egy béremelési ajánláson - gondolkodott, meghálálva a dolgozóknak a számára kitermelt szerény profitot, amikor bevillant egy emlék az 1973-as május elsejéről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 15. 09:25
C inkos B aéosok A ggodnak! Mert ez most nem az ő werberi mutyijuk! Akkor persze amikor a bankoknak multiknak az extrém profitott állami garanciával (f)osztogatták nem ......
vigyor
2013. november 15. 08:36
...azt a hülyeséget, hogy demokrácia, tenni akarás, saját példa, meg hagyjuk a francba, csak felesleges kolonc lenne. Majd két focimeccs között elmondja a kedvenc megmondó ember, hogy kire szavazzunk, és kész. Ugye, egyszerű Richárdom:-)))))))))
balbako_
2013. november 15. 08:26
Ajánlás: ti választások helyett pihenhetnétek, tévézhetnétek, olvashatnátok, szeretkezhetnétek. Egyébként ajánlom az efféle cikkek helyett is. Nosza!
bsandor
2013. november 15. 08:10
itt a ricsi,hihihi,szép őszi napot Antigoné
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!