Jól ismerem ezt a világot

2013. október 13. 14:54

Fiataljaink éppen azon a területeken mutatnak egyre rosszabb képet, amelyek a jól-lét alapkövetelményei.

2013. október 13. 14:54
Muki
Fejlövés

„A másik Magyarország nem vesz drága telefont, folyamatos fenyegetettségben él. Szűkösen, ahol mindig hiányzik valami. És ezek valós kockázatok. Nihil. Kár tagadni. A felemelkedésre nincs esélyük – és nem azért, mert nem szeretnének egy jobb életet és nincs meg bennük az akarat, hanem mert annyi esélyük és lehetőségük nincsen, hogy erre az útra rálépjenek. Még ahhoz is szűkös az eszköztáruk, hogy mosogassanak. Nem itt. Messze. És ez nem jó. Nem a levegőbe beszélek. Jól ismerem ezt a világot. Sokaknak meg kellene ismerniük, hogy teljes képük legyen a valóságról.

Fiatalok, akik csendesek. Fiataljaink éppen azon a területeken mutatnak egyre rosszabb képet, amelyek a jól-lét alapkövetelményei. A népmozgalmi dimenzió katasztrofális, bár ez nem újdonság. »A fiataloknak egyre tovább tart, hogy munkát találjanak, emiatt egyre pesszimistábbak és bizonytalanabbak.« Az biztos, hogy nincs könnyű dolguk, s ez a folyamat valóban képes felőrölni a személyiséget.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. október 13. 21:42
Sz.M. nyilatkozta az egyik hetilapnak, hogy gyerekkorában a légópincében üldögélve latin nyelvből várható osztályzatán rágódott, amikor a szomszéd házat földig rombolta egy találat. Nem kívánok ilyen élményt senkinek, de van normális módja is az észhez térésnek.
lavor
2013. október 13. 17:06
Én is fiatal vagyok!? Hoppácska!!!
MacElek
2013. október 13. 16:37
Szóval ez a jelenség nem a probléma. Hanem ez a megoldás ennek a világnak a problémájára. Amit a fiatalok találnak maguknak. Befelé fordulnak, mert ott is van egy világ.
MacElek
2013. október 13. 16:13
Ami ezeknek a fiataloknak marad, az a következő: felhúzod magadnak a kis jurtádat, megtermeled magadnak a kevéske élelmedet, összegyűjtöd magadnak a tűzifádat, és szarsz a világra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!