Itt mindenki császár, de minimum király

2013. október 30. 12:52

Félelmetesnek találom a technikai fejlődést. Félelmetes, mert felfalja az ember érzékenységét, azt az esszenciát, ami emberré tesz minket.

2013. október 30. 12:52
Muki
Fejlövés
Teló. Minden rendben van. Úgy viszik az új IPhone-t, mint a cukrot. Közben meg kiderült, hogy az új szerkezet Magyarországon talál a legdrágábban gazdára. Csak és kizárólag az emberi gonoszság és az önimádat újabb és újabb stációi képesek már meglepni.

Nem a szerkezetekkel van problémám, fantasztikusnak s egyben félelmetesnek találom a technikai fejlődést. Félelmetes, mert felfalja az ember érzékenységét, azt az esszenciát, ami emberré tesz minket. Sokkal inkább az azt övező hype-pal van bajom, illetve a minálunk köré épített életérzéssel, ami legfőképpen kézben hordott telefont és bicskanyitogatóan flegma arckifejezést jelent. Itt mindenki Adonisz. Itt mindenki szupermodell. Mindenki császár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. október 30. 14:57
==Tempósan futó szekereken ülő emberek ostobán és érzelemmentesen nyilatkoznak általuk soha meg nem tapasztalt olyan élethelyzetekről, ahol öt percig élnének túl, már ha egyáltalán. Elfelejtik, hogy egy pillanat alatt roppanhat meg az addig stabil alap és szűnhet meg a biztosnak hitt háttér. Miközben az underclassból való kiemelkedéshez akár több generáció megfeszített és önfeláldozó munkája szükséges. Nem ész kell ennek a megértéséhez, hanem lélek.== A hiábavalóságok saját maguktól elpusztulnak. Ez az élőlényekre éppúgy vonatkozik, mint holt dolgokra.
6qwasyx
2013. október 30. 13:06
Orbán a sirály!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!