A biciklizés göröngyei

2013. október 17. 15:00

Bringázz a suliba! kampány indult a fiatalok kerékpározásáért. Ennek akár örülhettem is volna, hisz kétgyermekes anyukaként érintett vagyok a témában. Tekernének is a gyermekeim, ha lenne hol!

2013. október 17. 15:00
Kovács Mónika
NOL

„Bringázz a suliba! kampány indult a fiatalok kerékpározásáért. Ennek akár örülhettem is volna, hisz kétgyermekes anyukaként érintett vagyok a témában. Tekernének is a gyermekeim, ha lenne hol!

Kisvárosunk vezetősége (Gödöllő – a szerk.) már hoszszú évek óta csak a hangzatos Legyünk kerékpárosbarát város! szlogent hajtogatja, melynek eredményeképpen lett pár bicikliparkolónk, illetve néhány kilométernyi sárga felfestés a belvárosban. De ettől még nem lesz biztonságosabb a bejutás az iskolákba a város külső részeiről, esetleg a környező településekről.

Igazi kerékpárutat vagy legalább a szélesebb utaknál egy leválasztó sávot szeretnénk, amin kulturáltan és biztonságosan lehet közlekedni! Tehát egyrészt (legalábbis felénk) egyáltalán nem adottak a feltételek ahhoz, hogy az aggódalmasabb szülők nyugodt szívvel engedjék útjukra a reggeli őrületben gyerekeiket. Másrészről az autósok nemhogy a kerékpárosokat, de sokan még a gyalogosokat sem tűrik meg a közlekedésben. (...)

A kampányban megemlítik, hogy a »legbringásabb« iskolát kerékpártárolóval díjazzák. Majd. És addig mégis hová tegye az iskolás a biciklijét? Nem lehetne inkább már az akció előtt biztosítani forrást (akár uniósat is), hogy az iskolák be tudjanak ruházni egy-egy ilyen tárolóba? A jutalmazás mindig valami extra, de a biciklizéshez a tároló abszolute alapkövetelmény. A fentiekből egyértelműen kitűnik, hogy sok még a tanulnivalónk. A kezdeményezés jó, csak a kivitelezés döcögős.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!