A két legkevésbé vicces magyar (B-től E-ig)

2013. október 26. 09:10

Hogy nekünk, kormányközelieknek nincs humorunk, az megbocsátható, de hogy Bede Márton a Szekeres Imrével készült villáminterjú óta nem írt vicceset, az nagy csapás a médiaelitre.

2013. október 26. 09:10
Kontar
Konzervatórium

A 444 szerint például csak jobbosok lehetnek szervilisek, balosok nem, de hát a balansz már a könyvégetéses javaslataikkor sem volt nagy barátja a srácoknak, hiszen csak Újszövetséget égetnének, Ó-t nem. Vagy módszertani problémákat vet fel, hogy a szervilislista második részében konkrétan kormányzati szereplők tűnnek fel, például egy miniszterelnök-helyettes, valamint Fidesz-tag politikusok. Ők vajon a saját seggüket nyalják?

Nagyobb baj, hogy a szervilislista egyáltalán nem vicces. Hogy nekünk, kormányközelieknek nincs humorunk, az megbocsátható, de hogy Bede Márton a Szekeres Imrével készült villáminterjú óta nem írt vicceset, az nagy csapás a médiaelitre. Én a konzervatóriumozáson is képes vagyok röhögni, ha jól van megírva, de ezen a szervilisezésen fikarcnyit nem mosolyogtam. (Itt teszem hozzá, hogy a legirritálóbb magyarok nagy listáját máig előveszem néha, mert jó. Tehát régen a listázás is jobb volt.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2013. október 26. 15:17
Ha valaki nem vak és kidugja a feját ebből a Kárpát-medencei óvodás homokozóból, azt látja, hogy a világ egyik részében (főként a hagyományosan jólétinek titulált nyugati demokráciáiban) nincs meghatározó politikai erő, mert az értékalapúságot kiölte a társadalomból az önámító, fenntarthatatlan jóléti állam illúziója. Ezért bizonytalan választók szavaznak bizonytalan pártokra, melyekből ad hoc koalíciók alakulnak, és egymás gáncsolásán és rövid távú politikai érdekeken kívül nincsenek távlati céljaik. Ez a bénultság már az államok működőképességét és az új kihívásokra válaszadási képességét is lassan aláássa (lásd USA) miközben azok a demokráciák és féldemokratikus, vagy esetenként a nyugati világban autoriterként számon tartott országok jártak be sikeres utat, ahol volt központilag megfogalmazott jövőkép, cél, és ezt érvényesíteni képes akarat. És hogy ezt választásokon szerzett abszolút töbséggel (Mo.) , vagy konfucianista kínai módon érik el, az csak a társadalmi hagyományok különbözősége, a lényeg hogy ezek a nemzetek nem impotens politikai struktúrák foglyai. A szétbeszélés tehát nem politikai érték, egy párt szervezeti szinten is csak akkor lehet sikeres ha a politikai zsákmányszerzési lehetőségen kívül is van benne olyan összetartó erő, egymás iránti lojalitás, amivel egységes tud maradni, és ez az erő egyaránt jön a vezető karizmaikus képességeiből, az értékközösségből, és persze profi hatalomtechnikai eszközök alkalmazásából is, de ez utóbbi önmagában kevés lenne.
kamasuka
2013. október 26. 12:35
Hiánypótló ez a cikk. Ha a Fidesz-KDNP 2014ben kétharmadot érne el, akkor abban az ilyen Bede és 444 féléknek is igen benne lesz a kezük.
kaktusztea
2013. október 26. 10:55
Szerintem zseniális a lista. A jelen kormányban tényleg a takonygerinc és a csapkodós nyelv a legnagyobb érték. Viktor ez alapján oszt pozíciókat. A hozzáértés erősen másodlagos.
FabiánA
2013. október 26. 10:49
A legviccesebb politi(kus) az Feri annyit egy politikuson se lehet röhögni mint rajta :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!