Mit akar a polgár?

2013. október 27. 15:47

A polgártól az autonómiájának ezen a kezdetleges fokán is elvárják, hogy a korrupt államot és az egész háztartását eltartsa.

2013. október 27. 15:47
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

A polgár először és mindenekelőtt az autonómia lehetőségét követeli. Az autonómia lehetősége döntően az államtól való gazdasági, szociális és morális függetlenséget feltételezi. Az autonóm polgár a jelenleginek legfeljebb a felét akarná adóban megfizetni, miközben örömmel vállalja a nyugdíjának, egészségbiztosítási ellátásnak és gyermekei tandíjának legalább részleges finanszírozását, mert tudja, hogy a nála maradó rész sokkal hatékonyabban fordul értékteremtő, versenyképes szolgáltatásba, és állami működési oldalon további megtakarításokat tesz lehetővé. (...) 

A polgártól az autonómiájának ezen a kezdetleges fokán is elvárják, hogy a korrupt államot és az egész háztartását eltartsa. Ő fizeti a ladikot, a révészt, a kikötőt, az innenső- és a túlpartot, lassan már a Dunát is. A ladikba mégis bemászott a fenti háromszáz kilós büdös, arrogáns potyautas, pusztán a tömege miatt elsüllyesztéssel fenyeget, és még nagy hangon dirigál is.

Az autonóm polgárnak még sincsen politikai képviselete. Hát lesz!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. október 28. 06:48
"...miközben örömmel vállalja a nyugdíjának, egészségbiztosítási ellátásnak és gyermekei tandíjának legalább részleges finanszírozását, mert tudja, hogy a nála maradó rész sokkal hatékonyabban fordul értékteremtő, versenyképes szolgáltatásba, és állami működési oldalon további megtakarításokat tesz lehetővé. (...)" Az efféle polgári lelkesedésnek nyomát sem látom, ámde itt a nagy alkalom tessék a választási kampányban közzétenni és learatni a sikert. (Vagy kudarcot,)
drkovax
2013. október 27. 17:18
Béndek polgára is olyasvalaki, akinek csak személyes identitása van, családi, kisközösségi, nyelvi/nemzeti az nincs, mert ha lenne, megjelenne az irományban valahol az ezekért viselt felelőssége is (legalább igényként).
Fahrenheit 451
2013. október 27. 17:12
"autonómiájának ezen a kezdetleges fokán is elvárják, hogy a korrupt államot és az egész háztartását eltartsa" Dél-Tirol is tartozik az állam fenntartásáért, mivel részhatásköreiket az állami törvények korlátozzák a következőkben: nemzetközi kapcsolatok iskolaügy kutatás egészségügy, táplálkozás sport külkereskedelem szállítási hálózat, repülőterek helyi rendőrség.
balbako_
2013. október 27. 16:55
Ennek a mukinak a hülyeségeit miért kell szemlézni? Strucmüller bácsi a részeges volt munkásőr hasonló agyatlanságot motyog miközben köztéren vizel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!