Mamelukbiztos?

2013. augusztus 06. 09:43

A Szabó Máté által képviselt szerepfelfogásra a „nemzeti együttműködés rendszerének” biztosan nincs szüksége. Mamelukországnak mamelukbiztos kell.

2013. augusztus 06. 09:43
Lencsés Károly
NOL

„Az új alaptörvény a biztost ugyanis kivételezett helyzetbe hozta, hiszen jogszabályok utólagos alkotmánybírósági kontrollját jószerével csak ő kezdeményezheti. Szabó Máté az elmúlt másfél évben csaknem negyvenszer élt ezzel a jogosítványával, és nem egy esetben hozzájárult a hatalom megfékezéséhez. A magas közjogi tisztséget betöltő személyek közül nagyjából egyedül megy szembe a kétharmaddal, ha az alkotmányos alapjogok érvényesülését veszélyben látja.

A Fidesz számára legkínosabb talán az alaptörvény átmeneti rendelkezései kapcsán írott ombudsmani beadványa lehetett, amelynek alapján az alkotmánybírák – ha csak egyetlen szavazatnyi többséggel is – megsemmisítették az átmenetinek nem tekinthető passzusokat. A biztos szerzett kellemetlen perceket más indítványaival is. Nem ezt akarta persze, csak tette a dolgát, miként 2007 óta mindig. Akkor is, amikor a Gyurcsány-kormány egyik miniszterét oktatta ki alkotmányosságból. Szóval akár maradhatna is.

A Szabó Máté által képviselt szerepfelfogásra azonban a »nemzeti együttműködés rendszerének« biztosan nincs szüksége. Mamelukországnak mamelukbiztos kell. Erről meg minek egyeztetni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moses Hess
2013. augusztus 06. 14:54
A szabófélék fajtája megszokta, hogy minden harmadik pártkongresszuson jár le a mandátumuk, de akkor is csak azért mert nyugálományba vonulnak, vagy időközben elhaláloztak!
qccqccqcc
2013. augusztus 06. 14:08
Hülye vagy te, baszd meg? Szász Károlyt senki nem verette meg. Mágnesvihar volt, és az út szélére kidobott seprű kelt önálló életre.
kamasuka
2013. augusztus 06. 11:33
Szász Károlyt miért is verették meg szociánistáék alatt a felsőbb körök?
pemetecukor
2013. augusztus 06. 11:11
Teljesen mindegy kit neveznek ki, egy bizonyos körnek még Szabó ujrakinevezése sem tetszene. Elképesztő, hogy a lejárt mandátumakat is ugy kezelik mintha kirúgnák az illetőt lásd Alföldy esetét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!