Torzó

2013. július 02. 08:20

Ez a torzó – esetünkben: a Gödör-, később Akvárium-klub – remekül működött fej és végtagok nélkül is.

2013. július 02. 08:20
Kálmán C. György
Első változat

„A KIM illetékese például szentül hiszi, hogy a »torzó« szó valami csökevényeset, csekély értékűt, egyenesen rendellenest jelent – mintha bizony a »torz« szóval állna valamilyen kapcsolatban. Hadd okozzak neki némi meglepetést (amit, ha némileg belegondolt volna, nyilván maga is jó tudna) – a »torzó« az olasz »törzs« jelentésű szóból ered, éppen ezért a művészettörténet legszebb szobrai között is számos torzó van – amikről mindent el lehetne mondani, csak azt nem, hogy torzak volnának. A torzóval éppen ezért semmi baj nincsen: lehet ugyan a kiegészítésen gondolkodni, oda lehet képzelni a szép test többi részét, de éppen a lényeg van meg, a törzs maga, ami szép, kifejező, erős, kecses, robosztus, törékeny, mindenféle lehet; de csak igen ritkán torz.

Mármost ez a torzó – esetünkben: a Gödör-, később Akvárium-klub – remekül működött fej és végtagok nélkül is; amióta valamiféle Navracsics-baráti társaság vette át (amióta tehát Akvárium lett a Gödörből) ugyan nem sokszor fordultam meg ott, de soha, senkitől nem hallottam olyan panaszt, hogy valamiféle sürgős végtagpótlás vagy hasonló protézis hiányozna ennek a – vezetésváltás után is elég jól elműködgető – közösségi térnek.

De a Minisztériumban jobban tudják, ahogyan ott mindent jobban tudnak. Különösen persze a Közigazgatásiban, mert hol máshol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. július 02. 14:05
Megnéztem az" Egyenes beszéd"-et.Valami gáz lehet a TAKSZÖVnél ha ennyire idegesek lettek.Ez a törvény valamibe nagyon beletenyerelt!!
Next adósság
2013. július 02. 10:21
Nahát milyen jó cím ehhez a képedhez! Prutty!
pedroamigo
2013. július 02. 09:39
Sarlós Pista alól lassan de biztosan talicskázza ki a Felcsút Nostra Budapestet...
dohányárusítás = DROGKERESKEDELEM
2013. július 02. 09:01
kellene már egy igazi gödröt ásni a honi libsiknek (hazudott hazaáruló deviáns gerincferdülteknek)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!