A bizalom alapja a látni és látszani alapelve

2013. május 02. 14:28

Amikor egy autóvezető ledudál egy bicikliutat nem használó kerékpárost, azért furcsa, mert egy olyan embert sért meg, aki akkora bizalommal van az irányába, hogy rábízza magát egy forgalmas úton is látatlanul, háttal neki.

2013. május 02. 14:28
Critical Mass Hungary
Facebook

„Amikor egy autóvezető ledudál egy bicikliutat nem használó kerékpárost, azért furcsa, mert egy olyan embert sért meg, aki akkora bizalommal van az irányába, hogy rábízza magát egy forgalmas úton is látatlanul, háttal neki. Ilyenkor érdemes elgondolkodni ennek okán a dudálás helyett. A járdán vezetett kerékpárút használatakor nem épülhet ki ez a bizalom, mert az autóvezető és kerékpáros legtöbbször nem is látja egymást az utolsó pillanatig. Más helyen vannak, más utat használnak, egészen a hirtelen és mindkettőjüknek nehezen belátható találkozásig. A közlekedési rendszer biztonságának és a bizalomnak az alapja a látni és látszani alapelve. A járdás bicikliutat nem használó bringás ezt ismeri fel, és ezért bízik a rádudáló autóvezetőben is jobban, mint az őt nem látó türelmesben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cudaregyvilág
2013. június 05. 16:32
Az írás jó, mert rávilágít egy komoly problémára a torzszülött gyalog és kerékpárutak lehetetlenségére, a hibás meg te vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!