Monica Bellucci mellei az arcomban

2013. április 05. 13:00

Mégis melyik férfi mond nemet egy olyan kiállításra, amelyiket egy Monica Belucci-fotóval próbálnak eladni?

2013. április 05. 13:00
Magyarósi Csaba
Egy nap a városban

„Végre eljött a mi időnk. Az elmúlt hónapokban volt néhány remek kiállítás Budapesten, amiken azonban harmadfokú lőcstúladagolásokat lehetett elszenvedni. Bár művészi értéke mindegyiknek volt, a múzeumlátogatók körülbelül fele azért szívesebben nézeget melleket, mint pöcsöket, függetlenül azok kontextusától. Ezért is fantasztikus a Szépművészeti Múzeumban a héten nyíló Helmut Newton-kiállítás. Mivel a Ludwigban még mindig megnézhető a péniszaranylövésre gyúró Meztelen férfi, simán ki lehetett volna adni egy közös jegyet a kettőre (»Csöcsök és Pöcsök« - a remek gyűjtőnévért köszönet L.Z-nek), de az igazgatók nem merték meghozni ezt a múzeumforradalmi döntést. Kénytelenek leszünk külön megnézni őket.

A mindenféle lőcsöket megörökítő Mapplethorpe-kiállítás megvolt, a Meztelen férfit kihagytam, de a Helmut Newton megnyitóján persze ott voltam. Mégis melyik férfi mond nemet egy olyan kiállításra, amelyiket egy Monica Belucci-fotóval próbálnak eladni? Ezek után csak néhány elszánt műkedvelő teszi fel a kérdést, hogy mégis mi a fene látható odabent, mert nem ez a valódi kérdés. A valódi kérdés az, hogy láthatod-e fedetlenül Monica mellét 1:1 méretarányban?

A válasz: igen. Láthatod.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!