Csalás és ámítás

2013. február 06. 07:15

A FIFA-nak a jelek szerint kedve és eszköze sincs a bundázással szemben érdemben fellépni, a rasszizmust azonban az utóbbi időben a futball fő ellenségének tekinti.

2013. február 06. 07:15
Deák Zsigmond
MNO

„Most is hasonló célzattal következik egy vállaltan demagóg kérdés. Mi a rosszabb a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek, a FIFA-nak: ha két kis ország barátságos meccsén a nézők törpe minoritása pár percig rasszista magatartást mutat, vagy ha az általa rendezett világbajnoki selejtezők jelentékeny része érintett a fogadási csalásban? Rövid megfontolás után nyilvánvalóan nem mondhatunk mást, mint hogy bár előbbi ellen is keményen fel kell lépni, utóbbi sokkal inkább szétzilálja a sportág szövetét. Ehhez képest a FIFA-nak a jelek szerint kedve és eszköze sincs az internetalapú bundázással szemben érdemben fellépni, a rasszizmust azonban az utóbbi időben gyakorlatilag a futball fő ellenségének tekinti. Lábat törni, fejet lerúgni, az ellenfél anyját szapulni, egyazon rasszon belül, szimplán nemzeti alapon mocskolódni, vb-selejtezőt elcsalni viszont szinte bocsánatos bűn.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. február 06. 09:49
"De miért is érdekelne egy korrupciós ügyeket „gyártó” szervezetet, amelyik most a France Football leleplezésével hadakozik, amely szerint Katar bundázással szerezte meg a 2022-es vb házigazdaságát? Még szép, hogy inkább rasszizmust kiált, mintsem csalást. S ez nem demagógia." Ez tényleg nem demagógia hanem mellébeszélés. Hogy ne kelljen a rasszizmusról beszélni. Mert még elvinne néhány széljobb szavazatot a párttól ugye Zsiga?!
GV0917
2013. február 06. 09:31
Mi lenne,ha mondjuk Horváth Aladár,Schmuck Andor,TGM,Osztolykán Ágnes és a rab Roma Gandhi Ma hat,holnap csak három-Kolompárús tiltakoznának Pisont és Lencse elleni rasszista megnyílvánulások ellen.Nyilván,ami izraeli csapatokbn érte őket.Ukrán és román bevándorlók hőzöngtek!
ördöngös pepecselés
2013. február 06. 09:05
az utóbbi időkben meghozott diszkriminatív döntések után nem lehet azon csodálkozni hogy a fejlett nyugat lassanként a szovjetunió szinonímája
grimpic
2013. február 06. 08:12
Gratulálok, sikerült a rasszizmus szót is tökéletesen elcsépetté tenni. Semmit nem jelent már a szó valódi értelmében. Ez valamiféle lelkiismeret nyugtatgatás lehet azok részéről, akik naponta előhúzzák. Azt próbálják bizonygatni, hogy ők nem rasszisták, mert mindennap sivalkodnak egy kicsit ellene. De ez csak hangos külsőség, a lényeg egészen máshol van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!