Így hülyítik a magyart a „nemzeti nagytőkések”

2013. január 22. 12:32

Alighanem ők volnának azok a „nemzeti nagytőkések”, akikről 2012 májusában az Országgyűlésben beszélt a miniszterelnök.

2013. január 22. 12:32
Hetzmann Róbert
Váralja

„Az ifjabbik Csányi pedig határozottan bejelentette, hogy tehenenként 2 hektár termőföldre tart igényt, azaz – 2400 tehénnel számolva – egy csaknem 5000 hektáros latifundiumra. Igen, Csányi úr lelkiismeret nélkül elvenne ötezer hektárt a helyiek elől lent az Ormánságban, ahol úgyis olyan nagy a »jólét«. Tartok tőle, hogy ezek a lázálmok ebben az esetben valóra válhatnak, ugyanis – mások mellett – alighanem ők volnának azok a »nemzeti nagytőkések«, akikről 2012 májusában az Országgyűlésben beszélt a miniszterelnök.

Nagytőkések, nem pedig oligarchák, hiszen oligarcha az, aki saját gazdasági erejét arra használja fel, hogy politikai szerepet szerezhessen magának – mondta el Orbán Viktor meglehetősen hamisan az oligarcha definícióját. Az oligarcha ennek valójában éppen az ellenkezője, saját gazdasági súlyát használja fel arra, hogy a politikát a háttérből, szinte észrevétlenül irányítsa, hogy ott neki kedvező döntések szülessenek. Ezeket azonban csak a legszemfülesebb választópolgárok képesek észrevenni, akik a földtörvény szélesre tárt kiskapuit is meglátják a ködösítő propaganda teremtette rózsaszín mesehomályban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. január 22. 16:29
Robi rájött,lehet belőle csicska,vagy alattvaló.Csicskanak lenni jobban fizetett foglalatosság,mint alattvalóként 3-szor megdolgozni a pénzéért...
koronaszepe
2013. január 22. 16:15
Nem tudom, az alcsúti polgármesternek hány tehene van ? Lehet, hogy a kis Csányi azt vette alapul amikor kiszámolta a jussát.
kjkj945
2013. január 22. 15:07
http://napifix.hvg.hu/upload/2012/05/oligarcha.jpg
füst
2013. január 22. 15:02
Ezt sose értettem. A baloldalnak a külföldi tőkés mindig tiszteletteljes módon "befektető", meg "piac" volt, a hazai meg mindig "oligarcha", meg "vállalkozó", így idézőjelben. Mintha nekünk jobb lenne, hogy ha már mennie kell a cuccnak, akkor külföldi kézbe menjen. Ne kerteljünk. A földtörvény mostani változtatása szigorítás az eddigiekhez képest. Azon lehet vitatkozni, hogy még szigorúbb legyen-e (a la Ángyán), de ez furán hangzik azok szájából (Hetzmann, mszp), akik eddig a puhább törvényt sem vitatták ill. az utóbbiak alkották. Mert a Hetzmannt sem hallottam a régi földtörv. hatálya alatt oligarcházni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!