Megdőlni látszik az U-lakat mítosz?

2013. január 29. 13:46

Nos, ha az elvághatatlannak titulált U és colstoklakatokat is legfeljebb 10-15 perc alatt is le lehet vágni, akkor mi nyújt tényleges védelmet?

2013. január 29. 13:46
csgy
Kertvárosi Bringajárőr

Nos, ha az elvághatatlannak titulált U és colstoklakatokat is legfeljebb 10-15 perc alatt is le lehet vágni, akkor mi nyújt tényleges védelmet? (A Tolvajkergetők által javasolt Spybike jeladón kívül persze, ami egyelőre méregdrága és Tomcatéken kívül senki más nem forgalmazza a piacon.)

Tuti recept persze nincs, de én hiszek az »olcsó bicikli, drága lakat« párosításban. Napi közlekedéshez elegendő egy pár tízezer forintnál nem értékesebb használt bringa, ami gurul, lehet rá pakolni és kész, valamint ha ellopják, nem szenvedsz akkora veszteséget, hogy ne tudd pótolni. A "drága" lakat alatt a telefonzsinór lakatnál ellenállóbb U-lakatokat és láncokat értem, hiszen ha ilyet használsz, még mindig nagyobb biztonságban tudhatod a kerékpárodat, viszont a tesztekből kiderül, hogy 5-6 ezer Ft-nál nem érdemes drágább lakatra beruházni, mert szinte semennyivel sem nyújtanak nagyobb védelmet.

Vedd figyelembe, hogy hol rakod le a kerékpárt és mennyi időre. Használhatsz több lakatot is, de senkitől nem várható el, hogy tíz kiló vassal járjon biciklizni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmicica
2013. február 02. 23:15
Több cikket is elolvasva, azt szűrtem le, hogy mindegy milyen biciklit lakatoltál le bármivel bárhova, ha nem jár arra biciklitolvaj...
felfújta a szél
2013. január 31. 14:42
Atttól még lekaphatják a nyerget, aztán lehet kiállva hazatekerni Mondjuk nekem nyeregből is van tartalékban 3-4 odahaza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!