Retus

2012. október 25. 12:52

A 168 Óra „csökkenő erőforrásaival” nem terhelem az olvasót, inkább azon tűnődöm: ha úgy alakul a helyzet, vajon lesz-e ismét újságírói szolidaritás?

2012. október 25. 12:52
Mester Ákos
168 Óra

„Érdekes írást közöl októberi számában a Mozgó Világ Vörös T. Károlytól, a Népszabadság volt főszerkesztőjétől, aki a magyar médiahelyzetet elemzi az nyolcvanas évek közepétől napjainkig. Az összegzés elhangzott a Szabadság és Reform Intézet Médiaszabadság című konferenciáján, ha ott lettem volna, talán megtapsolom. Vörös T. megállapításaival ugyanis egyetértek, jól érzékelteti a médiaviszonyok alakulását, helyzetértékelése megkérdőjelezhetetlen: »A rendszerváltás utáni több mint húsz év legsúlyosabb következménye, hogy az a presztízs, amely a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a magyar sajtót övezte, mára gyakorlatilag teljesen elporladt.«

Vörös T. írása higgadtan indokolja, illetve vezeti le, hogyan borult fel a médiaegyensúly, miként és miért tudta elfoglalni a politikai nyilvánosságot a jobboldali hatalom, és azzal sincs vitám, hogy »az egyensúlyt még valamennyire tartják a tradicionális és tartalmilag független lapok, mint a HVG, az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs és a Népszabadság, valamint az elektronikus média területén a Klubrádió és az ATV – mindegyik csökkenő erőforrásokkal.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2017. március 17. 10:22
Már az óra sem az igazi, 168 helyett csak párat ütöget? A magyarországi média semmivel sem rosszabb, mint a többi, csak valamivel aljasabb.
kulalak
2014. január 26. 00:48
"hogyan borult fel a médiaegyensúly," Hogy mi van? persze a piacnak/internetnek semmi köze hozzá
justiceforhungary
2013. február 03. 11:44
az adófizetők pénzén ne élősködjetek
Next adósság
2012. december 24. 00:54
Amikor a csürhe megverte az Operánál a magyar újságírót akkor nem aggódtál pedig az már előre vetítette az ilyen dolgokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!