Búcsú a Critical Mass-tól

2012. szeptember 06. 11:01

A Kritikus Tömeg öncélúvá vált. Évről-évre számháborúsdiba süllyedő utóélete pusztán csak azt a célt szolgálta: most is többen lettünk.

2012. szeptember 06. 11:01
Aromó
Jobbegyenes

Valljuk be, a CM nemes gondolata az utóbbi években már teljes egészében véve kontraproduktívvá vált. A várost parkolóháznak néző - az autózás mögé ideológiát gyártó - fogyasztó minden Mass alkalmával elmondhatta, »nem lehet közlekedni a városban«, ami sajnos például a hétköznap estére  szervezett gyűlés esetén igaz is volt. Más kérdés, hogy az említett fogyasztó autós agyáig csak nehezen jut el a felismerés: bizony azért nem lehet közlekedni, mert ő kocsiba ül mindennap kétszer.

Eközben a biciklizés mögé ideológiát gyártó kerékpáros szubkultúra harsány kisebbség módjára igyekezett mindenhol bebizonyítani, mindenkit hülyének és baromnak néz, aki nem ül két kerékre, jobb esetben is szánni való szerencsétlennek a BKV-n nyomorgót, minimum zugkapitalista kollaboránsnak az autóst.

A Kritikus Tömeg öncélúvá vált. Évről-évre számháborúsdiba süllyedő utóélete pusztán csak azt a célt szolgálta: most is többen lettünk.

Ezenközben - bár kétségtelen tény, hogy a CM hatására is, de fejlődött az infrastruktúra, népszerűbbé vált a bicikli - a közlekedési morál semmit nem javult, a kerékpáros törvényen kívülinek, vagy éppen felettinek érezve magát piroslámpázik, szabálytalankodik, járdázik, semmibe veszi az őt körülvevő környezetet. Vagyis pontosan azt csinálja, amit egyébként az autójában ülve előtte is megtett, ha épp tehette.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2012. szeptember 10. 02:06
ez egy teljesen skizo, önmagaával beszélgető és önmagának ellentmondó cikk. Annyi viszont igaz hogy azért nem lehetett közlekedni mert kellett a CM. Mert leszarták a bicikliseket, és ezt valahogyan el kellett mondani.
Feketestucni
2012. szeptember 07. 06:14
Most asziszed megmondtad a tutit? Gyere ki te is! Jó lesz az! http://www.facebook.com/events/199108116886729/?refid=12&_rdr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!