Nem érdemlünk ennél jobb BKV-t

2012. augusztus 29. 13:51

Divat mostanában fikázni a BKV-t: késik, kigyullad, büdös, drága, strandkorlátkék – kapnak hideget, meleget. Nem mondom, valahol megérdemlik, de mégis, mit várunk? Ami az ország nagyban, az a BKV kicsiben.

2012. augusztus 29. 13:51
Stump András
Totalcar

„Figyeljünk oda kivételesen egy kicsit a jóra. Az egy hónap alatt ültem gyönyörűen ketyegő Rába-hathengeressel délcegen, füstmentesen közlekedő egészséges kétszázas Ikaruson. Utaztam a negyven fokban huszonnégy egész két tized fokra klimatizált Volvóval. Közben elolvastam két novellát. Csúcsforgalomban eljutottam Krisztinavárosból az Örsre húsz perc alatt. Két sör után. De erről nem divat beszélni. (...)

Meggyőződésem, hogy ezek az unásig ismételt fekélyek csak a tünetek, az igazi baj valahol a BKV mélyén rejtőzik. Ahová egyáltalán nem látunk be. A lefüggönyzött szobákban, ahol nem a magyar járműgyártók javára dőlnek el a busztenderek, ahol a metróépítést képesek elnyújtani az apokalipszis eljöttéig, ahol belenyugszanak, hogy a sofőrök inkább hektószám döntsék az olajat a szétkopott motorokba, minthogy rendesen karban tartsák a járműparkot. Ezért menekülnek a tisztességes, hozzáértő szakemberek hajukat tépve a vállalattól, mert képtelenek elviselni a dilettantizmust és az egész hierarchiát átitató tömény bűzt, ami a közmondásos hal fejéből árad.

De utasként mit várunk? Alacsonypadlós, Euro 5-ös buszokat? Vadiúj gyorsvasutat? Csitti-fitti szerelvényeket mindenhová, ionizált, hűtött levegőt a brokáttal kárpitozott fotelok köré? Nézzünk már körül, egy tökig eladósodott, velejéig korrupt, álszent populisták vezette, gazdaságilag leszakadt közép-kelet európai államban élünk, nem a svéd felföldön. Tényleg azt várjuk, hogy egy hatékonyan működő, átlátható, nyugat-európai szolgáltatásokat nyújtó tömegközlekedésünk legyen? Olyan ez, mint amikor elhisszük, hogy nekünk jár az új Suzuki. Jár a nagy, büdös.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. augusztus 29. 22:06
Basszus, ez tényleg nem Stumpf, vissza az egész, bocsánat..se szopóág se fika.. se fénykép..
2.bicnicc
2012. augusztus 29. 22:06
Egy kicsit OFF: Orosz traffipax: http://viccmaffia.hu/?vicc=175&boldal=8
én vagyok a.
2012. augusztus 29. 22:02
Ezt nehéz kommentelni, mert minden benne van, ami magyar! Nekünk jó, ami van? Nem hiszem! A fő gond az, ami a buszbeszerzések körül zajlik! Magyarnak magyar busz! Van ilyen, de őket kizárta a forradalmi magyar kormány. Ma reggel hallottam egy beszélgetést erről a tv-ben az érdekelt magyar cégtől! Alacsony pad, vagy félmagas! Ki a faszt érdekel! Legyen jó és ha lehet, akkor magyar! Itt más a döntő, de az egy másik vita lesz az eredményhirdetéskor! Hm!
narmer
2012. augusztus 29. 22:02
A múltkor szopóágról regélt Stumpf egy cikkében, most meg fikázik.Bizony a modern szelek befújnak az ásatag magyar nyelvhasználatba is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!