Mit tegyél, hogy ne csalódj a biciklis biztosításban?

2012. augusztus 07. 14:41

Buktatói is vannak a régóta várt, de néhány napja már elérhető biciklis biztosításnak.

2012. augusztus 07. 14:41

Az egy éves »futamidejű« - az Aegon Direktnél köthető - biztosítás több káresemény kapcsán - tűz, robbanás, elemi károk, idegen jármű ütközése, rablás, betöréses lopás és szabad térről történő lopás esetén is – megtéríti a kerékpárost ért károkat, és olyan alkatrészekre is kiterjed, mint a teleszkóp, a szarvak, a pedál, a váltó, a fékkar, a kerekek a gumival együtt, valamint a nyereg, minderre egész Európában! Ez jó hír egy olyan városban, ahol a biciklisek jó része fél órára sem hagyja magára az értékesebb kétkerekűeket a nélkül, hogy le ne szerelné róla a nyerget és még néhány drága alkatrészt – természetesen azután, hogy akkurátusan lelakatolta a biciklit.

Az új kerékpáros biztosításra is igaz azonban, hogy csak akkor lehetünk igazán nyugodtak, ha tisztában vagyunk a pontos feltételekkel, ezek ismerete nélkül ugyanis könnyen pórul járhatunk vagy elbízhatjuk magunkat. 

1. 10 óránál hosszabb időtartamú, vagy éjszakai szabadban tárolás esetén a biztosító nem téríti meg a lopáskárt, lelakatolás ide vagy oda. Ha pedig 4 óránál hosszabb időre hagyjuk magára kerékpárunkat, legalább két jó minőségű lakattal kell lezárnunk ahhoz, hogy – ha ennek ellenére ellopnák a biciklit – a biztosító teljesítse kártérítési kötelezettségét. (...)

3. Említettük már, hogy szabad téren elkövetett lopás esetén sok múlik a kerékpárzárakon. Ez nem csak a zárak számára igaz, hanem azok minőségére is. Egy darab spirál- vagy kábelzárnál ugyanis a kártérítés felső határa 50 ezer forint, míg egy darab lánc-lakat kombináció, U-lakat vagy ezeknél magasabb biztonsági fokozatú zár esetén 150 ezer forint. Ahhoz, hogy a legfelső, 250 ezer forintos térítési limitet elérjük, két darab lánc-lakat kombináció, U-lakat vagy ezeknél magasabb biztonsági fokozatú zárral kell rögzítenünk a biciklit. 

4. Szintén a szabad térből történő lopáskárhoz kapcsolódik, hogy 50 ezer forintos vagy alacsonyabb biztosítási összeg esetén csak a teljes kerékpár ellopása esetén fizet a biztosító, részlopás, alkatrészek eltulajdonítása esetén nem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!