Ki a hibás? A biciklis, vagy a gyalogos?

2012. június 01. 20:30

Csak szeretnék szólni, hogy ilyen állapotok, mint a budapesti Duna-parton, egyszerűen sehol sincsenek. Semmi sincs megoldva, ráadásul még egymáshoz sincs türelmünk.

2012. június 01. 20:30
Őrfi József
Égigérő

„Vendégül láttam osztrák barátaimat, megmutattam nekik a várost. Nem turistaszemmel, hanem őszintén, hiszen ők is várostervezésből diplomáztak. Volt pár kellemetlen élményünk, sajnos. (...)

Másnap a budai oldal volt soron, előre szóltam, hogy vigyázzanak a kerékpárosokkal, gyakran türelmetlenek. Ha végigmegyünk a parton, a gyalogos és kerékpáros forgalom egymás mellett élésére mindenféle példát lehet látni a növényzettel elválasztott külön sávtól az egymásra eresztett szakaszokig, ami néhol egy méteresre szűkül. Nem tudom, hol tart a BKK azzal a tanulmánnyal, amit tavaly ősszel kért tőlük a főváros, hogy nézzék már meg, hogyan lehetne fejleszteni a rakpartok gyalogosforgalmát, de nagyon időszerű lenne már tenni valamit.

Gondolom, vasárnap a biciklisek kikapcsolódni mennek a rakpartra, és az a program, hogy tekernek, miközben halálra idegesítik magukat a lassabb gyalogosoktól. Személy szerint nem tudom, mi ebben a jó, ha feleségemmel és kislányommal nyeregbe szállnék, valószínűleg nem sietnék sehova, annyira meg pláne nem, mint az a bizonyos apuka, aki konkrétan belém jött hátulról, majd szólt, hogy húzzunk le a szélére. Aztán sietett tovább. Jó családi program lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2012. július 09. 17:07
Egy-egy közlekedésmérnök veszett el Benned és Feketestucni-ben...
OmegaMale
2012. július 09. 17:05
"Másnap a budai oldal volt soron, előre szóltam, hogy vigyázzanak a kerékpárosokkal, gyakran türelmetlenek." Naná, hogy azok. Mit képzelsz Te, az egész világ egy nagy bicikliút, amin náluk lassabb és erősebb ellenfelek járnak keresztbe kasul és csak azt lesik, hogy hogyan bosszanthatják fel Őket... XD
soelmo
2012. július 09. 17:01
Szerintem is ki kellene tiltani a gépjármű- és gyalogosforgalmat mindenhonnan. Hiszen a kerékpárosoké a világ. Nincs kötelező biztosítás, nincs semmiféle regisztráció, rendszám. Legrosszabb esetben elfutnak az általuk okozott balesetek színhelyéről.
Feketestucni
2012. július 06. 01:50
A rakparton az autós forgalmat meg kell szüntetni így biztosítva a kellő helyet a gyalogoknak, bringásoknak. Eleve felfoghatatlan hogy egy fővárosi lakos egy órát utazik hogy belógathassa a lábát a dunába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!