KRESZ ismeretet már az óvodától!

2012. június 26. 15:26

Nem azt mondom, hogy KRESZ vizsgát mindenkinek, de a közlekedési alapszabályok minimum ismeretét elvárhatóvá kellene tenni bringásnak, gyalogosnak, polgárnak egyaránt.

2012. június 26. 15:26
Meglátó
Meglátó blogja

Most, hogy eljött a nyár, a vakáció és szabadságok ideje, nagyságrendileg többen ülnek bringára minden korosztályból és így egyre szembetűnőbb, hogy sokan nincsenek tisztában az alapvető közlekedési, uram'bocsá udvariassági szabályokkal sem. (...)

Valamikor réges-régen, még az ánti világban már az óvodában és az általános iskolában is volt alap KRESZ ismereti óra. Emlékeim szerint havi(?), heti(?) rendszerességgel a helyi rendőrség valamely erre kijelölt munkatársa közreműködésével az intézmény udvarán, esetleg erre kialakított KRESZ »parkban« adott útmutatást a szabályos közlekedés alapjainak elsajátításához.

Nem azt mondom, hogy KRESZ vizsgát mindenkinek, de a közlekedési alapszabályok minimum ismeretét elvárhatóvá kellene tenni bringásnak, gyalogosnak, polgárnak egyaránt. Régi tapasztalat, hogy ezt szinte bárki képes alapfokon elsajátítani.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
countrystudy
2012. július 05. 23:27
KRESZ-t és elsősegélyt is tanulniuk kellene a gyerekeknek.persze a maguk idejében.
durrbele
2012. június 27. 06:39
Az Ánti világban bizony sokkal több dolog működött a polgárok megelégedésére.Talán nem kellett volna minden kibaszni amit akkor alkottak.Vagy ha igen akkor illő lett volna 20 év alatt azoknál jobbat alkotni.Viszont ami ma van annál fényévvel jobbak voltak 1980 as évek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!