Ez a kisfilm elégtelen, sajnálom

2012. április 12. 10:24

Egyesre oldotta meg házi feladatát a Magyar Kerékpárosklub azzal a videóval, amelyben bemutatja, micsoda egy söpredék, kotvány, tolvaj bunkó, aki a járdán merészel tekerni.

2012. április 12. 10:24
KüllőnÉlő
KüllőnÉlő

Az oké, hogy ne bringázzunk a járdán, mert tilos és bunkó dolog a gyalogosokkal szemben, akiké. Én utálom a legjobban, hogy néha viszont kell (vári alagút, hidak, forgalmas sugár- vagy körutak némelyike). Éppen ezért nem is szólok vissza azoknak, akik járókelőként anyáznak le a járdáról. A szabály szerint igazuk van. De a Magyar Kerékpárosklub videója elvetette a sulykot egy pirinyót.

Tényleg van vele pár gond. Egyrészt talán nem kellene ennyire tapírként beállítani a bringásokat, hogy kutyákat heccelnek a sétálóutcán – a kutyasétáltatókról külön értekeztem korábban –, hogy szerelmespárok közé hajtanak, hogy fagyit placcsantanak a kisgyerekre, hogy banánt tépnek ki gyanútlan, éhező bölcsészek kezéből. 

Oké, ne járdázzunk, de így, hogy ennyire életszerűtlen vicceskedéssel jelzünk egy fennálló problémát, mintha csak azt próbálná mondani a kerékpárosklub, hogy na, itt volt a házi feladat, önkritikát kell gyakorolnunk, nesztek. A helyszín is: ki a túró biciklizik körbe egyáltalán a Hollán Ernő utcában egy bőröndös nénit? Ja, és hát a legszebb: éppen a Szent István körúti járdázást állítják pellengérre, amikor gyakorlatilag Budapestnek ez a része kerékpárral tökre használhatatlan? A biciklizésben kezdők számára nemde éppen a kedvcsinálás irányába kellene hasson minden ilyen videó? És akkor azt látják a pupákok, hogy ha a járdán bénázol egy amúgy közúton életveszélyes szakaszon, akkor bunkó vagy, nemcsak szabálytalan? Hát azért ezt rakjuk mán össze!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrMorcz
2012. május 05. 10:53
Egyértelmű a megoldás, tegyenek rendszámot a bringákra is.
L@ja
2012. május 03. 20:44
rendőrőket a járdázókra(is!!!) az a baj, hogy lehet itt ott fórumokon rinyálni, de nincs büntetve aki vét, akkor nap-mint nap megteszik,mer'mérne... te vagy én meg nem szólhatsz rá, hiszen az önbíráskodás,ami szintén büntetendő (lenne!!!!)
narmer
2012. május 03. 20:38
Túl van lihegve? Muci, te nem jársz gyalog attól tartok.Nem gázol keresztül rajtad a horda, nem borítja ki kisgyereket a gyerekkocsiból, hogy vidáman továbbhajtson( saját szememmel láttam a Körúton),nem csengetnek rád, nem lőnek ki mögüled, hogy rádjöjjön a frász, nem gázol le a zebrán, kivilágitatlanul nem hajt végig rajta.Hol élsz te? Hol?Kívánom, hogy a bolha és elefánt párhuzam nyomán gázoljon keresztül rajtad egy cangás, mint a közös képviselőnkön akinek eltörte a térdét, és produkált neki egy agyrázkódást is mellé, majd huss nyomtalanul elhajtott.
Autofocus
2012. május 03. 20:38
Micsoda majomság. Úgy nőttem fel hogy kissrác korunkban járdán bringáztunk, mégse lett soha senkinek semmi baja, se bicajosnak, se gyalogosnak. Mostanában kicsit túl vannak lihegve ezek a dolgok, mint ha mindenki csecsemő lenne, egymást hülyíti a sok troll, és a bolhából is elefántot csinál mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!