Mit tesz a BKK a Margit hídon a kerékpárosokért?

2012. március 27. 07:20

A híd történelmi szerkezeti adottságai miatt ennél jelentősebb járdaszélesítés nem volt lehetséges az északi oldalon a felújítás évekkel ezelőtti tervezésekor.

2012. március 27. 07:20
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Cycle Chic

„Mit tesz a BKK a Margit hídon a kerékpáros helyzet további javítása érdekében? 

1. A Magyar Kerékpárosklub jelzései alapján és saját tapasztalatainkból is tudjuk, hogy az útpályán mindkét irányban elhelyezett kerékpáros nyom burkolati jelek lekoptak. Új piktogramok felfestése technológiai okokból a tél folyamán nem volt lehetséges, 2012 április elején azonban végleges formában alakítjuk ki őket, ami a korábbinál sűrűbb elhelyezést, a műszaki előírásoknak megfelelő méretű és elrendezésű, vékony, de mégis tartós kivitelű kialakítást jelent. A kivitelezéshez szükséges beszerzések a BKK Közút részéről mar folynak. 

2. A Margit híd végleges forgalomba helyezési engedélyének kiadása előtt a déli oldali járdán korábban tervezett rámpák építése, a gyalog-kerékpárút kijelölése nem lehetséges, az veszélyeztetné a hatóság általi forgalomba helyezést. A jelenleg kialakított forgalmi rend közútkezelői hatáskörben történő későbbi módosításról való döntéshez a Pro Regio uniós Közreműködő Szervezet esetleges előzetes jóváhagyására és az aktuális forgalomszámlálási adatokra lesz szükség. 2012 júniusáig forgalmi vizsgálatot és konfliktusvizsgálatot fogunk végezni a hídfelújítás és használatbavétel után kialakuló forgalmi helyzet pontos megismerése érdekében, a gyalogos, kerékpáros és gépjárműforgalomra vonatkozóan, a déli járdáról ezt követően döntünk. 

3. A kapcsolódó útszakaszokon, illetve kerékpárutakon a következő korrekciók várhatók:
• A hídfőkben a fokozottan igénybevett, összetöredezett útpálya helyreállítása a BKK útfelújítási programjának részeként valósulhat meg. A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a híd környezetében az alábbi útfelújításokra kerül sor: Bem rakpart (Lipthay utca – Árpád fejedelem útja), Lipthay utca (Bem rakpart – Margit híd, budai hídfő), Margit krt. (Lipthay utca – Margit utca), Tölgyfa utca (Margit krt. csomópontbál kimaradt szakasz). Az első helyszín felújítása 2013-ban, a többi a Budai fonódó villamos projekt megvalósításával, tervezetten 2014-ben valósulhat meg. Minden útszakaszon a kerékpárral közlekedők igényeire odafigyelünk. 
•  A jelzőlámpás csomópontoknál a forgalomba helyezési eljárás keretében ellenőrizzük a terv szerinti megvalósulást, és megvizsgáljuk az esetleges kerékpáros forgalmi konfliktusokat, és az adottságok figyelembe vételével törekszünk azok feloldására.
•  A Jászai Mari téri felszíni gyalogátkelő engedélyezési tervei elkészültek, megvalósítása 2012 év végig várható. Itt a Pozsonyi út – Balassi Bálint utca irányú kerékpáros kapcsolatok helybiztosítása megtörténik.
•  A pesti és a budai hídfő tágabb környezetének kerékpáros szempontú tervezésére a »Budapest belső városrészének komplex kerékpárosbarát fejlesztése« c. projekten belül kerül sor 2012-ben, a kivitelezést 2013-ra tervezzük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2012. április 20. 22:50
Én még olyat nem láttam sehol a világban, hogy egy híd közepén lámpás forgalom szabályozás lenne vagy, hogy felszíni gyalogos átkelőt alakítottak volna ki.
TuRuL2k2
2012. április 20. 22:50
Minden értelemben szörnyű volt az az aluljáró, a felszíni átkelés még a torlódásos csomóponttal együtt is sokkal jobb.
sky.net
2012. április 20. 22:50
told már ki a biciklit oda , megszűnt az aluljáró a margit sziget bejáratánál mert valami hülye debil képtelen volt felfogni a funkcióját ezért a híd országház felőli járdája felől a szigetre jutáshoz át kell mászni az úton a villamos megállón ... a bicikliúton és azt még tele is baszták korláttal ... ezt úgy hívják: elqúrás
heep
2012. április 20. 22:49
"Mit tesz a BKK a Margit hídon a kerékpárosokért?" Ismerve a hatalom gyakorlatát, kirendel néhány tucat rendőrt bírságolni a bicikliseket. Majd leszoknak arról az úri huncutságról, hogy biciklivel akarjanak átkelni a hídon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!