Kell-e félni az olvasóktól?

2009. október 13. 11:09

Súlyos aránytévesztés a gyalázkodó webes megszólalások alapján arra következtetni, hogy a mai polgári közbeszéd eleve Paudits Bélaként lép a szorítóba a Jobbik holdudvarának utcai harcosaival szemben.

2009. október 13. 11:09
"Baloldali véleményvezérek körében igen népszerű fátum az, amit Orosz megfogalmaz: "a verbális gyalázkodás igen könynyen fordul át fizikai tettlegességbe". Nos, aki ezt általános érvényűnek fogadja el egyes blogok hozzászólóira vonatkoztatva, az figyelmen kívül hagyja a frusztrált, hatvankilós, öntevékeny rendszergazdák archetípusát, vagy tudatosan összemossa a szókarate híveit a blogoktól, webtől, sőt a legtöbb társadalmi normától fényévnyire lévő Fradi B-középpel.

Ugyancsak súlyos aránytévesztés a gyalázkodó webes megszólalások alapján arra következtetni, hogy a mai polgári közbeszéd eleve Paudits Bélaként lép a szorítóba a Jobbik holdudvarának utcai harcosaival szemben. A kishitűség és a félelem ellen nem az Európai Unió, hanem az a világszemlélet adhat védelmet, mely kellő iróniával és önkritikával megfogalmazva, a közlés nyers publicisztikai igényén túl ellazít, kikapcsol, esetleg szórakoztat is. Mert - maradva a kocsmapárhuzamnál -, baráti sörözésre még a pszichopata, láncfűrészes sorozatgyilkos sem visz munkát."


Ambrus Balázs: Kell-e félni az olvasótól? (NOL)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 14. 13:12
Bazsi! Gratulálok a cikkedhez. Lényeges gondolatokat fogalmaztál meg, amit minden hozzászólónak ajánlatos lenne - legalább elolvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!