Lesz kiknek szurkolni, megugrott az olimpiai csapatunk létszáma

2024. március 27. 21:46

Jócskán átlépte a százas határt a kvótások száma, és világranglistán is többen kijutó helyen állnak. A női kézilabdázók hazai pályán növelhetik jelentősen a Team Hungary-t.

2024. március 27. 21:46
PÉNI István; KÉSELY Ajna

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Folyamatosan biztosítják be a helyüket a magyar sportolók a nyári, párizsi olimpiára. A megnyitóval 121 nap múlva kezdődő közel háromhetes világversenyre jelenleg 113 tagú a Magyar Olimpiai Csapat, azonban ebben még nincsenek benne a vívók, a judósok, az atléták, mindazok, akik a ranglisták alapján már nem eshetnek ki, de hivatalosan még nem kapták meg az értesítést a kvótáról. A vívók ranglistája március 30-án realizálódik, az már most elmondható, hogy a vívóink minden fegyvernemben szereztek indulási jogot – férfi tőrben 2000 óta először van indulónk – számol be a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja

Alakul a csapat

A magyar sport „parlamentje” döntött arról, hogy közgyűlést hív össze május 11-re. A szerdai elnökségi ülésen Gyulay Zsolt elnök összegezte az elmúlt időszak fejleményeit.

Nagy siker volt a magyar férfi kézilabda-válogatott kijutása – hazai közönség előtt fantasztikus meccset játszottak a fiúk Portugáliával, és szerezték meg a kvótát. 

Láttuk, mennyit jelent a hazai pálya, szurkolunk, hogy a lányoknak is sikerüljön ez a bravúr. 

Itt kell megemlíteni a két taekwondós kvótát, amelyet Márton Viviana és Józsa Levente szerzett, így már ebben a sportágban is háromtagú a Magyar Csapat. Bővült az ökölvívók csapata is Akilov Pylyp kvótájának köszönhetően. A sportlövők hazai Európa-bajnokságán Péni István is olimpiai indulási jogot szerzett.

Bajnokaink készülnek

Gyulay Zsolt korábban lapunknak arról beszélt, hogy szeretnék túlszárnyalni a 2021-es létszámot. Magyarország Tokióban 22 sportágban 173 fős, népes csapattal képviseltette magát. 22 sportágban szerepeltek a mieink, akik 6 arany-, 7-7 ezüst- és bronzérmet nyertek, a legtöbbet az 1996-os, atlantai olimpia óta. A teljesség igénye nélkül kvótával rendelkezik olimpiai bajnokaink közül a kardvívó, Szilágyi Áron, az úszó, Milák Kristóf, valamint a 3 éve győztes kajakos bajnokaink (Csipes Tamara, Kozák Danuta, Hadvina Dóra, Kopasz Bálint, Tótka Sándor), akik az egyes versenyszámokban válogatóversenyeken döntenek az egyelőre az országnak megszerzett indulási jogokról. 

Van még potenciál

Érdekesség, hogy női kajakban még két-, női kenuban egy lehetséges kvótát nem szereztek meg sportolóink,akik ezt a tavaszi, szegedi versenyen pótolhatják. Három csapatsportban, női- és férfi vízilabdában és férfi kézilabdában ott lesz Franciaországban Magyarország, a már említett női kézilabda-válogatott hazai pályán, Debrecenben küzdhet meg a párizsi repülőjegyekért április 11-14. között.  

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­n­­­y­o­k­ ­­­v­á­­r­­n­­a­k­­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Halder_1899
2024. március 27. 21:53
Úszás és kajak-kenu hozzá az aranyakat sok-sok olimpia óta itt most lehetnek gondok ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!