A Liverpool szaklapja a Newcastle-meccs után: Szoboszlai legalább két és fél játékos munkáját végezte el

2023. augusztus 28. 06:54

A liverpool.com szuperlatívuszokban ír a magyar klasszisról a Newcastle elleni meccset követően.

2023. augusztus 28. 06:54
Newcastle, 2023. augusztus 27.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b), és Anthony Gordon, a Newcastle játékosa (j) az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában játszott Newcastle United-Liverpool FC mérkõzésen Newcastle-ben 2023. augusztus 27-én.

Ahogy megírtuk, ezúttal egy igazi nagycsapat, a BL-induló Newcastle otthonában lépett pályára a Liverpool a Premier League-ben: a vörösök az első félidő közepétől emberhátrányban játszva, egy gólos hátrányból fordítva, fantasztikus mérkőzésen 2:1-re nyertek, nem utolsósorban az ezúttal nem mindig látványosan, de páratlanul hasznosan játszó Szoboszlainak köszönhetően.

Most a liverpool.com szaklapja fogalmaz rendkívül elismerően a magyar csapatkapitányról, külön kiemelve a csapatból, méltatva játékát, képességeit.

„Szoboszlai Dominik ismét magával elragadó volt” 

– írják. Hozzáteszik: „A magyar játékos az egész meccsen energikus volt, 

legalább két és fél játékos mezőnymunkáját végezte el, 

így segítve hátrányban játszó csapat védekezését. Szoboszlai minden, ami a Liverpool tavalyi középpályájáról hiányzott.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. augusztus 28. 09:20
Egy magyar ember, legalább két és fél más ember munkáját (feladatát) végzi el.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 28. 08:49
10 emberrel játszottak a 18. perctől és hátrányból fordítottak. Dominik véig a pályán volt, vagyis a mester haszosnak ítélte meg a játékát, ami tagnap inkább a védekezésről szólt. A tegnapi meccset amúgy a cserék hozták le, Jota jól mozgatott Darwin pedig lőt két tökegyforma gólt, kb azonos kiugratás után. A csapat szerintem tegnap óta elhiszi, hogy itt nem csak BL helyért, hanem bajnoki címért mehetnek. Mondjuk a védelem az gyenge. Kissé a bili a kézben, de nem lepne meg ha Kerkez úgy játszik, ahogy kezdte a szezont, akkor már a télen kopgnának érte.
Zolotarjov
2023. augusztus 28. 08:42
Na ugye..
BadAdam
2023. augusztus 28. 08:22
Sok magyar csak akkor tarts hasznosnak egy játékost, ha gólt/gólokat rúg. Pedig a mezőnymunka minősége is legalább olyan fontos. Annak ellenére, hogy Dominik most nem harcolt ki magának olyan nagy figyelmet, remekül passzolt és jól szűrte az ellenfél megmozdulásait. Ennek ellenére a Liverpool védelme továbbra is roppant gyenge és messze még a csapategység. De az is meglesz idővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!