Döntött az UEFA: mégsem lesz teljesen zárt kapus a Szerbia-Magyarország, ennyi magyar lehet a lelátókon

2023. június 23. 19:26

Szerb részről a 14 évnél fiatalabb gyerekek kísérővel nézhetik élőben a találkozót.

2023. június 23. 19:26
null

Csak részben lesz zárt kapus szeptember 7-én a Szerbia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, hogy bár az európai szövetség (UEFA) zárt kapus rendezést rendelt el a találkozóra, ezért jegyeket nem is értékesíthetnek a meccsre, ugyanakkor az UEFA rendelkezései szerint

a vendégcsapat részéről maximum 200 fő tiszteletjegyes,

valamint 20 VIP-vendég a helyszínen tekintheti meg az összecsapást.  Emellett a sajtó akkreditált munkatársai, az UEFA képviselői és partnerei is ott lehetnek a stadionban. A csapatok küldöttsége maximum 55 főből állhat. A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy az UEFA fegyelmi szabályzata szerint ezúttal a házigazda szerbeknek ugyanúgy lehetőségük lesz arra, hogy

kísérettel meghívhassák és beengedhessék a 14 évnél fiatalabb gyermekeket az iskolákból és akadémiákból,

mint ahogy azt az MLSZ tette tavaly a magyar-angol mérkőzésen a Nemzetek Ligájában. A magyar válogatott jobb gólkülönbségével a szerbeket megelőzve csoportelsőként várja a belgrádi rangadót, amely azért lesz zárt kapus, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró ellen 2-0-ra megnyert találkozón.

(MTI)

Nyitókép: Szoboszlai Dominik és Sallai Roland teljesítménye ismét döntő lesz! (MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mysstes
2023. június 24. 10:45
vucic "hordja"? szerintem annyira kell vucicnak az országában az illegálismigráns-paláver, mint a púp!
Robert69
2023. június 24. 08:59
Nem értem én az egész bolhacirkuszt. Ma többbet beszélnek a futball szövetségek a lelátón történt eseményekről mint a mérkőzésekről. Mintha a lényeg nem is a pályán történne. Az ujságírók egy része meg így tudósít a mérkőzésről : 'Nagy-Magyarország térképpel és irredenta szövegekkel sokkolta az ultrák szurkolótábora a közönséget. Ennek következtében a helyszínen lévő ellenőrök a fegyelmi eljárás megindítsásra tettek javaslatot a szövetségnél, .......és a mérkőzés végeredménye 2:0.
chief Bromden
2023. június 24. 08:48
A vendég csapatot miért büntetik? Mehessenek a szurkolóik korlátozás nélkül.
Skulo
2023. június 24. 08:30
Ez nekünk bünti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!