A Newcastle szurkolóinak Szoboszlai kell: „Ő egy csodagyerek! Egy világklasszis!”

2023. május 15. 15:58

Sajtóhírek szerint a Premier League harmadik helyén álló Newcastle élénken érdeklődik a német RB Leipzig magyar középpályása, Szoboszlai Dominik iránt. Mindez a Szarkák drukkereinek fantáziáját is megmozgatta. Nem mellékes, Szoboszlai legutóbbi meccsén az angol klub játékosmegfigyelői is ott voltak már.

2023. május 15. 15:58
null
Sal Endre

A klubhoz köthető közösségi oldalakon csak úgy szórták a dicsérő jelzőket az utóbbi napokban. „Szoboszlai csodálatos igazolás lenne! (...) Szoboszlai egy csodagyerek!” – írták a drukkerek magyar válogatott csapatkapitányáról, aki két góljával bejuttatta csapatát a német kupa döntőjébe, majd a Bundesliga 32. fordulójában megint gyönyörű győztes gólt szerzett

A legtöbb Newcastle-szurkoló szerint Szoboszlai Dominik végre megoldaná a problémákat a középpályán. Nem mintha panaszuk lehetne a csapat híveinek, hiszen a Newcastle jelenleg a harmadik helyen áll az angol bajnokságban, így

jó esélye van arra, hogy ősztől a Bajnokok Ligájában induljon.

A fekete-fehérek klub drukkerei persze azóta mernek nagyot álmodni, amióta a klub Szaúd-Arábia-i fontmilliókból gazdálkodhat.

A drukkerek szerint Szoboszlai legalább annyira jó játékos, mint Alexander Isak, a csapat svéd légiósa (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)
A drukkerek szerint Szoboszlai legalább annyira jó játékos, mint Alexander Isak, a csapat svéd légiósa (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A szurkolók amúgy nem felejtették el, hogy Szoboszlai győztes gólt lőtt Angliának a Nemzetek Ligájában, az egyik drukker pedig csak annyit írt: „Rákerestem a Google-on, és a telefonom kicsúszott a kezemből…”

A Newcastle szimpatizánsai szerint is kiemelkedő, klasszis játékosról van szó, akivel sokat erősödne a csapat:

– írta valaki, más pedig megjegyezte, a magyar középpályás legalább annyira értékes játékos, mint a Newcastle svéd csatára, Alexander Isak, akinek az értéke a Transfermarkt.com szerint 50 millió euró.

Szoboszlait a Transfermarkt utoljára márciusban árazta be, akkor 40 millió euróra, ám gyanítható, hogy hamarosan frissítik az értékét, hiszen a sajtóhírek szerint a Lipcse 70 millió eurónál kevesebbért nem adná el a magyar középpályást.

Nem mellékes, Szoboszlai legutóbbi meccsén az angol klub játékosmegfigyelői is ott voltak már.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. május 15. 22:06
Olasz vagy Spanyol bajnokság jobban feküdne neki. Pl simán eltudnám képzelni a Rómában vagy az Atletico Madridban.
Búvár Kund
2023. május 15. 21:06
Hát több tízmillióért biztos nem a padra igazolják sehová....
Reszelő Aladár
2023. május 15. 20:44
A világ legtöbb csapatánban azonnali erősítés lenne és kb alig nincs csapat aki gyengülne vele a kezdőben. Ezen a szinten a filozófia, a taktika, az edző személye, a posztriválisok, a megnyerhető trófeák és a szerződéses feltételek számítanak. Bárhova megy, sztárként érkezik, sztár gázsiért, sztár előjogokkal és sztár elvárásokkal. Az RB meg fogja kopasztani a kérőt, minél gazdagabb a klub annál inkább és simán belefér, hogy az övé lehet a nyár legdrágább igazolása. Ezeken túl tőle, illetve Sallaitól, Szalaitól és Kerkeztől várhatjuk, hogy visszategye ismét a magyar játékosokat a térképre és legyen több klub aki mert magyar futballistát venni. Az itthoni fiataloknál pedig jó lenne, ha a sok Ronaldo, Messi és mostanában Mbappé mezek végre rendes felmosó rongyokká minősülnének és inkább a fenti nevek szerepeljenek majd rajtuk.
need-info
2023. május 15. 18:42
A lényeg, hogy ne szálljon el a sikertől, maradjon földhözragadt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!