Örökre eltiltották a játékpisztollyal hadonászó focistát

2022. november 16. 10:31

Tóth Krisztiánt végleg, minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta az MLSZ.

2022. november 16. 10:31
null

Tíz nappal ezelőtt a Pér LSE és a Tényő SE tartalékmeccs a Tóth Krisztián a vendégek kispadjáról felállt és elővett egy játékpisztolyt, amivel a pálya irányába fogott, egész pontosan az amúgy fiatalkorú partjelzőre.                                

Az érintett játékos azzal védekezett, hogy játékfegyver volt a kezében. A labdarúgó nem minősült visszaesőnek, a szövetség megyei tagszervezete ennek ellenére példát statuált. Ennél súlyosabb büntetés nincs a magyar labdarúgásban. Sem a bíró, sem a segítői nem látták az esetet, ám a férfit lefényképezték, a fotó pedig elterjedt az interneten. 

– reagált Sípos Jenő, az MLSZ szóvivője. 

Mint szövetség a 24.hu megkeresésére közölte, a Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság példás keménységgel ítélkezett: november 15. határozata szerint Tóth Krisztiánt,  a labdarúgás szabálykönyv 8. § (1) a.); 9. § (1) d.) 4. pontjainak megsértése miatt az ominózus meccs másnapjától

végleg, minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta.

Ennek értelmében a labdarugó semmilyen hivatalos formában, még sportszakemberként sem működhet az eltiltással érintett eseményeken, illetve időszakban.

Tóth azzal védekezett, hogy játékfegyver volt a kezében. Annak ellenére, hogy nem minősült visszaesőnek, a szövetség megyei tagszervezete példát statuált, hiszen nem tud ennél súlyosabb büntetés kiszabni.

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. november 16. 20:12
Méltó és igazságos!
DrPepper
2022. november 16. 16:09
Túlzás. Bár egy ennyire alacsony osztályú játékos esetén tkp. mindegy, talál magának egy még amatőrebb bajnokságot.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 16. 15:25
1 évre be kell zárni a libalegelőt.
Gyugyesz
2022. november 16. 13:36
Ez egy hagyomány. Tisztelgés a '60-as évek munkásőr tisztjei előtt, akik részegen, egy hasonló megyei osztályú meccsen, éles TT pisztolyt használtak. Emlékük szívünkben örökké él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!