Fejlesztési központot létesített a Neuzer

2015. március 19. 15:17

Kisszériás, különleges járművek, közösségi kerékpárrendszerek, elektromos járművek gyártását és tesztelését végzik majd a Neuzer szakemberei a cég csütörtökön átadott esztergomi fejlesztési központjában.

2015. március 19. 15:17

Fejlesztési központot létesített a Neuzer Kft. az esztergomi ipari parkban, a csütörtökön átadott létesítményben kisszériás, különleges járművek, közösségi kerékpárrendszerek, elektromos járművek gyártását és tesztelését végzik. Az átadáson Glattfelder Béla, az Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar ipar kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítésére a következő időszakban évente 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós támogatás áll rendelkezésre. Szólt arról is, hogy a kormány a Jedlik Ányos-programon keresztül szeretné növelni az elektromos közlekedés arányát. A kerékpározás területén a közösségi kerékpárrendszereknél kínálkoznak új lehetőségek, az itt induló fejlesztésekkel ez elsők közé kerülhet Magyarország Európában – tette hozzá.

Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa az MTI-nek elmondta: a 250 millió forintból létrehozott központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állami költségvetés 100 millió forintos támogatást nyújtott. A létesítmény teljes beüzemeléséhez további 50-70 millió forintos gépbeszerzést hajt végre a vállalat. A fejlesztési központban mérőszobát is kialakítottak, ahol terheléses próbáknak vethetik alá a gyárban készülő modellek mintadarabjait, valamint berendeztek egy bemutatótermet és létrehoztak egy raktárt. Az új részleg megépítése 15 új munkahelyet teremtett, villamosmérnökök, gépészmérnökök, formatervezők, műszerészek és raktárosok számára.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, amelynek a teljes kapacitása évi 120 ezer kerékpár. A cég a termékek felét Hollandiába exportálja, jelentős piaca még Németország, Szlovákia és Szlovénia. A vállalat 2013-ban 3,2 milliárd, 2014-ben 4,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek kétharmada exportból származott. A cégcsoport Magyarországon több mint 100 munkavállalót foglalkoztat.

A Neuzer Kft. 2013 szeptemberében Esztergomban adta át az ország első közösségi, kölcsönözhető kerékpáros rendszerét. Ezt követően a rendszert bevezették Hévízen, majd a társaság egy befektetési alappal közösen elnyerte Győr közösségi kerékpáros rendszerének kivitelezését. A győri kerékpárrendszer elemeit most gyártják, júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!