A Fidelitas diákkedvezményt vezetne be a Mol Bubi programnál

2014. március 18. 19:43

A Fidelitas kezdeményezi, hogy a havi BKK diákbérletet használók is kapjanak 50 százalékos kedvezményt a MOL BuBi éves díjából, ne csak azok, akiknek éves BKK bérletük van. Szerintük a fiatalok számára túl magas a közösségi kerékpárkölcsönző éves díja, ezért a kedvezmény jótékony hatással lenne a rendszer használatára.

2014. március 18. 19:43

A Fidelitas kezdeményezi, hogy a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző rendszerben a bizonyos felhasználóknak biztosított 50 százalékos kedvezményt a diákokra is terjesszék ki. Böröcz László, a szervezet ügyvezető alelnöke ezt az MTI-hez kedden eljuttatott, Tarlós István főpolgármesternek hétfőn írt levelében kérte. Mint írta, túl drágának találják a kerékpárok 18 900 forintos éves díját a fiatalok számára, ezért kéri, hogy az éves BKK bérletet használókra vonatkozó 50 százalékos kedvezményt a 30 napos diákbérlettel utazókra is terjesszék ki. Hozzátették: a lehetőségekhez mérten indokoltnak vélnek magasabb árengedményt is. Közlésük szerint a kedvezmény kiterjesztése jótékony hatással lenne a diákbérletek vásárlására és a Mol Bubi használatára egyaránt.

A rendszert áprilisban indítják, a város több pontján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már kihelyezte a kerékpártárolókat. A kerékpárkölcsönző-rendszer alkalmas lesz arra, hogy a felhasználók napi 24 órában bármikor biciklire ülhessenek és használat után a kerékpárokat egy tetszőleges állomáson adhassák vissza. A belvárosi zónában 300-500 méterenként lesznek gyűjtőállomások.

A kerékpárokat a Csepel Kerékpárgyártó és forgalmazó Zrt. gyártja és szállítja. A T-Systems Magyarország Zrt. végzi a rendszer-integrációt, biztosítja az adatkommunikációt és a speciális szoftvermegoldásokat, a főbb rendszerelemeket pedig a német Nextbike GmbH szállítja. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba kerül. A rendszer névadó szponzora a Mol, az olajipari vállalat a működési költségek jelentős részét magára vállalta.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. április 01. 13:39
Elvileg lehet ez egy harmadfokú árdiszkrimináció, ha van elképzelés a diákok rezervációs áráról.
freehckr
2014. április 01. 13:39
...aztán így lesz veszteséges a szolgáltatás, elkezd majd lerohadni, végül bezár a bazár. De legalább voltak kedvezmények nyuggereknek, léhűtőknek, és egyéb csóró pöcsöknek...
freehckr
2014. április 01. 13:38
Na b*zmeg, fiatal fideszesek és már ugyan olyan ostobák mint ősbolsevik elvtársaik. Ezt nem hiszem el, hogy van valami, egy szolgáltatás, aminek ára van, akkor jön pár szocialista f*sz, és mindenki k*rva anyjuknak kedvezményt követelnek... csóringer prolik b*zmeg... :) Tarhálni nem akartok egy kis aprót?! Vagy legalább egy szál cigit, köcsögök?! :)
Csörgő-Palló-Munkács-Técső
2014. április 01. 13:38
szóval megint csak a pestieknek van kinyalva a segge
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!