Hálózattá válnak a nyíregyházi kerékpárutak

2013. október 02. 12:34

Egy uniós projektnek köszönhetően 7 kilométerrel bővül Nyíregyháza kerékpárútjainak hossza, a már meglévő bicikli utakat pedig hálózattá is fejlesztik.

2013. október 02. 12:34

Megkezdődött Nyíregyháza belvárosi kerékpárútjainak bővítése és hálózattá fejlesztése. A tervezett szakaszok megépítésével a város eddigi 40,5 kilométernyi kerékpárútja további 7 kilométerrel nő; a város nagykörútjának egy része, valamint Sóstóhegy és Sóstófürdő településrész pedig bekapcsolódhat a kerékpáros közlekedési hálózatába.

Az önkormányzat célja, hogy a meglévő települési, helyi-helyközi nyomvonalszakaszokat felhasználva olyan regionális kerékpár-hálózatok alakuljanak ki, amelyek egyrészt az országos törzshálózat részévé válhatnak, valamint alapjai lehetnek egy hierarchikusan felépülő, a helyi és a turisztikai forgalmat szolgáló alsóbbrendű hálózatnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!