Így szállt fel a cseh repülő bicikli

2013. június 13. 12:59

Egyelőre még csak tesztbábuval, de már repült az a bicikli, amelyet gyerekkori álmaikat valóra váltva cseh mérnökök fejlesztettek ki.

2013. június 13. 12:59

A bemutatóra szerdán került sor a prágai Letnany kiállítócsarnokban. A különleges kerékpár tervezői elmondták, hogy Jaroslav Foglar cseh kalandregényíró műveiből és egy Jules Verne-regény nyomán készült 1966-os cseh filmből, Az ellopott léggömbből merítették az ihletet a repülő kerékpár megalkotására. A fejlesztés jelenleg ott tart, hogy a bicikli távirányító segítségével a magasba tudott emelkedni egy tesztbábuval a nyergében. A mérnökök szerint őszre már ember ülhet rajta.

A kerékpár körül hat, abronccsal körülvett, vízszintesen forgó propellert helyeztek el. A propellerek elektronikus működtetéssel forognak. „Nem pénz vagy kereskedelmi érdek vezérelt minket, hanem az, hogy megvalósítsuk gyerekkori álmainkat” – mondta el Ales Kobylik, a mérnökök egyike a bemutatón. A kerékpár száz kilogrammot nyom, megépítése költségei több százezer koronára (több millió forint) rúgnak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. június 14. 10:07
Nem tűnt balesetveszélyesnek... :DDD
Trükkök Százai...
2013. június 14. 10:07
Na végre valami értelmes. Két cukor, tejszín.
OrangeOrder
2013. június 14. 10:07
Ez olyan cseh találmány, mint az olajfaló.
röviden
2013. június 14. 09:44
Homo ludens.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!