Újabb kerékpártárolókat alakítanak ki Józsefvárosban

2013. május 09. 15:49

Legalább kilenc új helyen alakít ki kerékpártárolót a VIII. kerületben Józsefváros Önkormányzata. Az erről szóló javaslat az LMP-s Jakabfy Tamás ötlete volt, amelyet Kocsis Máté polgármester be is fogadott.

2013. május 09. 15:49

Új kerékpártolókkal gyarapodik Józsefváros: Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere ugyanis befogadta az LMP-s Jakabfy Tamás önkormányzati képviselő javaslatát, így a tervek szerint kilenc új helyen – többek között a polgármester hivatal épülete előtt, a Harminckettesek terén, a Horváth Mihály, a Losonci és a Mikszáth Kálmán téren, a SOTE könyvtár közelében, a Német, a Tömő valamint a Szigony utcában – létesülhetnek bringatárolók.

Az önkormányzat minden érintettet bevont a tervezésbe. A kerékpártárolók helyszíneinek kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy ne szűnjön meg autós parkoló, és ne zavarja a gyalogos forgalmat sem; de megkérdezték a kerületieket is, hová szeretnék a tárolókat. Az eredményt aztán összevetették a BuBi tervezett józsefvárosi helyszíneivel, valamint egyeztettek a Kerékpárosklubbal is. Így dőlt el, hol lesznek új biciklitárolók.


Fotó: Origo

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!