Ingyenes közlekedésbiztonsági képzést indít az NKH

2013. március 08. 10:07

Felmérések szerint a gyalogosok és a kerékpárosok nagy részének hiányoznak a legalapvetőbb közlekedési ismeretei is, többek között ezen is változtatna ingyenes, elektronikus közlekedésbiztonsági képzésével a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

2013. március 08. 10:07

Ingyenes közlekedésbiztonsági elektronikus tananyagokat és módszertani segédanyagokat biztosít diákoknak és pedagógusoknak a Nemzeti Közlekedési Hatóság egy országos kampány keretében. A június 18-áig tartó program során a köznevelési intézmények pedagógusai és tanulói ingyenesen sajátíthatják el az elektronikus (e-learning) tananyagokat és módszertani segédanyagokat. Külön tananyag készült az 5-8., valamint a 9-12. évfolyamos tanulók számára, módszertani útmutatóval kiegészítve a pedagógusoknak.

A hatóság csütörtöki közleménye szerint a képzést sikeresen elvégzők könnyebben hozzájuthatnak a jogosítványhoz is, a diákok közül ugyanis harmincezren, a tanárok közül pedig ötezren ingyenesen kaphatnak egy hatóságilag akkreditált, korszerű, e-learning KRESZ-tanfolyamot. Felmérések szerint a gyalogosok és a kerékpárosok nagy részének hiányoznak a legalapvetőbb közlekedési ismeretei is. A gyalogosbalesetek aránya az utóbbi tíz évben még soha nem volt ilyen magas – hívta fel a figyelmet az NKH.

Az iskolások közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését, és így a gyermekbalesetek csökkenését egyik kiemelt céljául tűzte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), ezért a tárca a közlekedés biztonságát szolgáló, a köznevelési intézmények szakmai munkáját támogató projekt megvalósításával bízta meg az NKH-t.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!