Armstrong mindent beismert

2013. január 16. 10:57

A CBS megerősítette, hogy a címeitől megfosztott egykori hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros bevallotta Oprah Winfreynek adott interjújában, hogy doppingolt.

2013. január 16. 10:57

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2013. január 24. 02:17
A Tour-t végigmenni-nemhogy megnyerni-sem lehet dopping nélkül.Ezt mindenki tudta már akkor is mikor Armstrong-ot hősként ünnepelték.
nagykutya
2013. január 24. 02:17
Minden jenki sportoló doppingol - kivétel nélkül. Külön doppingoló szervezettek működnek, amelyek abból élnek, hogy jenki sportolókat droggal latnak el.
sellafield1957
2013. január 24. 02:17
tudják az úgy kezdődött, hogy szegény középnyugati családba születtem , (new orleanstól fél napi járás) aznap amikor atyám megsérült egy bányaomlásban, akkor is épp anyám vette be az öregem reggeli doppingszer adagját, előbb találta meg... ezzel csak azt akarom mondani hogy családunkban mindig is nagyon erős versenyszellem uralkodott
Zero_Toleransz
2013. január 21. 22:19
Kedves mrower és a többi Armstrong-hívő! Úgy tűnik, halványuk fogalma sincs az ügy jelentőségéről. Ez csak a jéghegy csúcsa, úgyhogy jó lenne, ha nem próbálná elmismásolni ezt a botrányt, amiből napról napra újabb hajmeresztő részletekkel kezd összeállni a teljes kép erről az emberről és a családjáról, és nem próbálná azt a hamis képet kelteni, hogy ez csak egy felfújt média-esemény, amiről megpróbálnak még egy ezredik bőrt is lehúzni. Ha nem tudnák, Armstrong apja dolgozta ki a kelet-német dopping programot, nagyapja (Herr Armstreng, aa nevet a család 1944-es imigraciója után angolosították) pedig a Mein Kampf igazi szerzője, akitől a sörpuccs után bebörtönzött Hitler egyszerűen ellopta a művet. Herr Amstreng éeltműve eltulajdonítása miatt érzett csalódottság és düh miatt pálfordulatot vett, és úgy döntött, hogy az Egyesült Államokba emigrál. Fia viszont később visszatért Drezdába, és az NDK olimpiai keretének orvosa lett. Armstrong életrajzi könyve természetesen erről hallgat, és csak annyit említ, hogy anyja egyedül nevelte a kis Lance-t, de most már világos, hogy apja a távolléte alatt is végig kapcsolatban állt vele, és ő biztatta a fiút, hogy próbálja meg tökélyre fejleszteni a teljesítménynövelést. Armstrong természetesen sosem volt rákos, ez is csak az undorító stretégiája része volt, mert tudta, hogy így nagyobb sikere lesz, és több pénzt tud keresni. Az egész ügyben az a legdurvább, ami ma látott napvilágot: Armstrong még csak nem is nagyon edzett pályafutása során, csak annyit mozgott, hogy ne nagyon hízzon el. Az erejét valami egészen hátborzongató módszerrel szerezte. Eddig is lehetett hallani arról, hogy mennyi kerékpáros tűnik el nyomtalanul, de mindenki betudta ezt a tényt annak, hogy autók között csalinkázva edzeni (sokszor idióta módon, és nem a bringaúton közlekedve) veszélyes, és ha elhullik egyik-másik borotvált lábú gyökér, vagy akár fel is szívódik, azért még nem dől össze a világ. A helyzet azonban mégsem ilyen egyszerű! Kiderült, hogy Armstrong nemzetközi hálózatot épített ki, és több országban is figyeltették a tehetséges kerekeseket, aztán egy megrendezett balesetben kivonták őket a forgalomból, és a legerősebb izmaikat fogták, és beültették Armstongba. Az már csak hab a tortán, hogy ehhez jött még a vérdopping és az EPO. Kérdezem én, hogy egy ilyen embert, akinek a családja tönkretette a komplett 20. századot, akinek a nagyapja miatt világháború kezdődött, és akiknek az emberi élet semmit sem ér, hogy lehet védeni? Vakok maguk? 7 tour de france-t EPO nélkül egyedül Chuck Norris nyerhetne talán, hogy a fene enné meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!