Elkészült a Jármi és Mátészalka közötti kerékpárút

2012. december 01. 12:45

A helyiek munkába járását segítő úgynevezett hivatásforgalmú kerékpárút létesült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka és Jármi között, a fejlesztés zárórendezvényét pénteken tartották a szatmári kistelepülésen.

2012. december 01. 12:45

Győrfiné Papp Judit, Jármi független polgármestere az eseményen elmondta, hogy az 1,8 kilométer hosszú, Mátészalkáig tartó kerékpárút a 49-es főút mellett épült meg, segítségével biztonságosabban közlekedhetnek, járhatnak munkába az ott élők. Hozzátette: a mintegy 1200 lelkes településen vezet keresztül a kanyargós és a lakóházak miatt szűk keresztmetszetű, a csengersimai magyar-román határátkelőhely felé vezető 49-es főút, amely a rendőrségi statisztikák szerint is igen balesetveszélyes. A nagy forgalom miatt szükségessé vált egy kerékpárút építése, a fejlesztéshez az önkormányzat uniós támogatást vett igénybe. A beruházás összköltsége csaknem 87 millió forint volt, ahhoz száz százalékban uniós támogatást kapott a projektgazda helyhatóság – közölte a polgármester.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés fideszes alelnöke elmondta: a 2014 és 2020 közötti megyei fejlesztési stratégiában is kiemelt szerepet kap új kerékpárutak építése, a megkezdett beruházások befejezése, illetve a hivatásforgalmú hálózat összekapcsolása a turisztikai célból épített kerékpárutakkal. 

A kerékpárút kivitelezési munkálatai márciusban kezdődtek meg, a műszaki átadás és átvétel a napokban zajlik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutman
2012. december 01. 19:32
király is az biztos,én még kb 1 hete láttam,akkor nem volt teljesen kész. Azt persze nem tudom,hogy mi került benne 87 millióba,mert szerintem közmunkások végezték a földmunkákat+nincs is olyan nagy távolság a két település között (1.8 km) Dehát ilyen kis részleteken nem érdemes fennakadni a mai világban,a lényeg,hogy kész:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!