Jövő augusztusban indulhat a fővárosi közbringarendszer, a BuBi

2012. október 31. 15:52

A Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazta a BuBi éves üzemeltetési díját, mely 250 millió forint lesz majd. Az ütemterv szerint a budapesti kerékpárkölcsönző-rendszer próbaüzeme jövő augusztusban kezdődhet meg.

2012. október 31. 15:52

Jövő év augusztusában adhatják át a BuBi (Budapesti Bicikli) névre keresztelt fővárosi kerékpár-kölcsönzési rendszert, a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a projekt éves üzemeltetési díját szavazták meg a képviselők. A Bagdy Gábor, Szeneczey Balázs és György István főpolgármester-helyettes által beterjesztett javaslat szerint – amelyet 30 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett fogadtak el – évi 250 millió forintba kerül a rendszer üzemeltetése, ehhez pályázatot írnak ki, de ehhez biztosítani kell a fenntartás összegét a költségvetésben.

A közgyűlés megszavazta az összeg biztosítását, jelezték ugyanakkor: ha sikerül szponzort bevonni, az a költségek 20-50 százalékát átvállalhatja, így a fővárosnak ennyivel kevesebb pénzt kell a működésre fordítania. Az ütemterv szerint idén novemberben kezdődik a közbeszerezési eljárás, míg az úgynevezett dokkolóállomásokat jövő júliusban kezdik kiépíteni; a próbaüzem augusztus közepén kezdődhet.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!