Még két hétig lehet pályázni a kerékpárosbarát címre

2012. szeptember 13. 13:39

Szeptember 28-ig pályázhatnak a települések és munkahelyek a kerékpárosbarát címre. Előbbieket három, utóbbiakat négy kategóriában értékelik majd.

2012. szeptember 13. 13:39

Még két hétig, szeptember 28-ig pályázhatnak a települések és a munkahelyek a kerékpárosbarát címre – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.  A tárca hatodik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat, amelyeken a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismerik el. A települések három kategóriában versengenek a kerékpárosbarát címért: megyei jogú város és fővárosi kerület, város, valamint nagyközség, község. A meghatározó értékelési szempontok között szerepel például a kerékpáros stratégia megléte, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, valamint a kerékpározás népszerűsítése és oktatása. A nyertes önkormányzatok többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros kiírásainak elbírálásakor.    

A Kerékpárosbarát Munkahely pályázaton a munkaadók négy kategóriában indulhatnak: mikro- és kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint közintézmények és non-profit szervezetek jelentkezését várják. Az elbírálás során fő szempontként veszik figyelembe a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás segítését és kommunikációját, illetve a vezetők példamutatását. A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!