Elmarad az őszi Critical Mass

2012. szeptember 05. 12:55

A criticalmass.hu-n megjelent írásában a Critcal Mass két főszervezője, Kürti Gábor és Sinka Károly bejelentették, hogy elmarad az őszi budapesti kerékpáros felvonulás, valamint azt is, hogy a jövő tavasszal az utolsó Critical Mass-t rendezik meg.

2012. szeptember 05. 12:55

Sajnos a szokásos őszi nagy Critical Mass elmarad” – jelentette be a criticalmass.hu-n megjelent írásában a kerékpáros felvonulás két főszervezője, Kürti Gábor és Sinka Károly. Mint írták, elkezdték a felkészülést az őszi CM-re, de végül úgy döntöttek, hogy mégsem rendezik azt meg. Indoklásuk szerint már nem a felvonulás miatt ülnek kerékpárra az emberek.

Arról is írtak, hogy míg a Critical Mass kiürült, a bringások érdekvédelmi szervezete, a Magyar Kerékpárosklub „haldoklik”. Célul tűzték ki éppen ezért, hogy megpróbálják elmagyarázni azt, hogy „a kerékpározás terjedésének hosszú távú fenntartásához már elsősorban nem Kritikus Tömegre, hanem szakmai munkára van szükség, és ennek hiányában mi feleslegesek vagyunk” – fogalmaztak. Éppen ezért szeretnék közösségivé tenni a Kerékpárosklub finanszírozását.

A két főszervező írásából kiderül az is, hogy nem csak az őszi Critical Mass marad el, hanem a jelenlegi formájában a jövő tavaszi lesz az utolsó fővárosi kerékpáros felvonulás.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. szeptember 13. 15:13
Lehet biciklizni CM, LMP, rasztahaj és fű nélkül is. Sör, fröccs megengedett, kétharmados többséggel.
kchkscak
2012. szeptember 06. 01:09
azt hittem, orbán viktor miatt marad el
dehumanizer
2012. szeptember 06. 01:06
A magasadás pedig az, amikor megtöröd a diót. Anyám, borogass.
Mimes
2012. szeptember 05. 22:47
Gondoltam, hogy ha a biciKliseknek valamiért fizetni kell, az rögtön büdös lesz. :) Ingyen közút, járda és buszsáv használathoz van eszük, meg észnélkül tekerni át a piroson, de hogy beszállni a kerékpárutak finanszírozásába, meg még mit nem! Mert nekik is csak "jár", meg joguk van, de kötelesség nehogy társuljon már hozzá! Felháborító! Aki meg élhető várost akar, az üljön át robogóra, de ne csalinkázzon az alsó rakparton a 70-el közlekedő autósok között 30-al! Vagy még elköltözhet falura, ott tiszta a levegő és tekerhet is mások akadályozása nélkül! De a legjobb megoldás a biciklis rendszám, jogosítvány (hát ha végre lesz fogalmuk a kreszről is) és kötelező biztosítás lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!