Tájékozódási kerékpáros vb Veszprémben

2012. augusztus 22. 10:16

Keddtől hat napon át 31 ország 480 versenyzője küzd a Veszprém környékén zajló tájkerékpáros világbajnokság különböző versenyszámaiban.

2012. augusztus 22. 10:16

Veszprémben kedden megkezdődött a tájékozódási kerékpáros világbajnokság; a viadalon 31 ország 480 versenyzője vesz részt. Mets Miklós, a szervezőbizottság elnöke az MTI-nek elmondta: a sportág fiatal, mindössze tíz esztendeje rendeznek vb-t, Magyarország pedig első alkalommal látja vendégül a világelitet. 

Az indulók hat napon át különböző számokban mérkőznek meg: hétfőn Öskütől délre rendezték meg a hosszútávú selejtezőt, amelyet ugyanezen terep északabbi felén kedden sprint követett. Szerdától bekapcsolódnak a küzdelmekbe a szeniorok is, ekkor mindhárom korosztály Nagyvázsonyban mérkőzik meg a középtávú világbajnoki címekért.

Csütörtökön csak a szeniorok számára lesz sprintverseny Balatonalmádi kertes övezetében, majd a verseny visszatér Ösküre, a Bakony felé felnyúló katonai lőtérre. Ott a sportágban kuriózumnak számító váltóverseny lesz, a különlegességét pedig az adja, hogy a nyílt terepen szinte szabadon lehet kerékpározni bármerre. A záró szám, vagyis a hosszútáv döntője „beviszi” a versenyt a veszprémi főtérre, miután a versenyzők alaposan bejárták a várostól északra elterülő katonai területet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!