A kamera és a rendőr sem zavarta a szabálytalan bringásokat

2012. július 05. 14:29

A KRESZ szerint tilos kerékpározni a járdán, ám ezt sokan figyelmen kívül hagyják. A Dehir.hu videója.

2012. július 05. 14:29

Debrecenben is komoly problémát jelent, hogy bár a KRESZ szerint tilos, mégis számtalan kerékpáros közlekedik a járdán. Hogy mennyire, azt jól mutatja, hogy amikor a Dehir.hu épp erről a jelenségről kérdezett egy rendőrt, a kamera és a rendőri jelenléttől mit sem zavartatva, többen is ott bicikliztek a járdán.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
győriGyuri
2012. július 12. 04:27
Hát, lámpa meg csengő nem árt. Nem azért hogy láss, meg milyen jó cucc, hanem hogy látszódj és hallható legyél. Nekem spec egy öreg túra csepelem van, egy sebesség, kontra, gyakorlatilag némán gurul ha csak pihentetem a lábam. Batthyány tértől a Gellértig igencsak használnom kell a csengőt a járda/bicikliút kombón bóklászó emberek miatt, de még egy sem haragudott meg érte. a kormányon meg elfér, ha nem kell sem zavar sok vizet. A gellérttől a vágóhídig meg út szélén. Nem volt még aki ledudált, senki nem állt neki pampogni, ha pirosat kapok megállok, nem csúszok még át... Amúgy tényleg elixirnél a pont: Speer, ha egy olyan opellel számolok (92 F Astra) mint amit én hajtok, akkor is majd egy tonna nagy sebességgel közlekedő fémmel csapatsz. majdnem 100 pacival. úgy, hogy a látóteredből a kasztni elég sokat kitakar. Igenis figyelned KELL a forgalom többi résztvevőjére. nem cska a bringásokra, MINDENKIRE! Ha látsz egy csóri kispolákost, letolod mert a tiéd nagyobb, menjen a búsba? nem. persze, megvan a tahóság a bringás oldalon is, a szabályok ismeretének hiánya, az "ottmegyekaholakarok mer'énvagyokakirály" kategória, no de tedd a szívedre a kezed, és mondd hogy nem láttál még olyan autóst akitől ott helyben elvetted volna a jogsiját, és tarkólövés... úgy parkolva hogy minden kilóg, dupla záróvonalon + roegalom elől elzárt területen és a szembesávon áthaladva egy íven megfordulás, etc... :D Jahh, és minden közlekedési formának megvannak a hülyéi. Ha nem látod hogy a te általad használtban is vannak, van egy rossz hírem, te is a törzstagjuk vagy... :D
békalepcse
2012. július 09. 17:33
Láthatóan vannak itt soha bringát nem használt köcsög autósok, akiknek minden akadály, ami hetvennél lassabb haladásra kényszeríti őket... A járdán szabad bringázni, ezt a kresz sem tíltja! Egyetlen kitétel van, ha a járdán bringázik valaki akkor gyalogosnak számít!!!!! Ezt az a hülye rendőr sem tudta, a marhája... -de az itten okoskodó autóval tudatlanságában gyilkolászni is képes, jogosítvánnyal rendelkező vadbarmok sem! Pont tulipánföldén, a bringák mekkájában találták ki a szabályok nélküli közlekedést, ami drasztikusan (nullára!) csökkentette a balesetek számát!... Legfőképpen a bringások elütése miatt találták ki!!!! Minden közúti jelzést eltávolítottak, még a járdát is egybe építették a kisváros teljes területén és láss csodát megszüntek a balesetek!!! Az a barom, amelyik korlátlanul érvényesíteni akarja elsőbbségét nem való autóba! Még autósok egymásközti viszonyban sem képesek a kreszt tudni. Ugyanis, az elsőbbségadás nem azt jelenti hogy korlátlanul elsőbbsége van. Az elsőbbség szabálya csak azt mondja ki, hogy nem kényszeríthetem hirtelen fékezésre és nem azt hogy zavartalanul haladhat továb!!!!! Lassításra igen is kényszeríthető, még a stop táblával védett úton is!!!!! Talán ezt is tudni illene a sok okoskodó senkinek!!!! Ha így betartanák a kreszt talán nem is lenne baleset.
CBrosi
2012. július 09. 17:29
A kerékpárosok nem azért kerékpároznak, mert nincs jobb dolguk. A bicikli gyors, kényelmes, mert háztól házig visz, olcsó, tiszta és sokkal több elfér belőle egy városban, mint autóból. Egy Debrecen méretű városban különösen hasznos tud lenni, mivel a város nagy részéről max. 20 percen belül a centrumban lehet lenni. Ezen kívül sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mint a tömegközlekedés, mert nem kell vele kerülőket tenni. Tehát a biciklis közlekedés fejlesztése sok városnak érdeke lenne. Bizonyára sokszor szabálytalankodnak a biciklisek, de sokszor nincs sok választásuk ezen kívül. Esetleg lehet még gyalogolni, de akkor meg nem jut előre sehogy sem a dolog.
SoukySanjay
2012. július 09. 17:29
Már régebben felmerült bennem a kérdés,hogy a bicajosok miért nem fizetnek kötelező biztosítást.Ők is okoznak balesetet,de általában elmenekülnek nagyon gyorsan a helyszínről.A saját szememmel láttam az Andrássy úton,hogy végig karcolta az autó oldalát,de úgy tett,mintha nem történt volna semmi.Tegyenek fel rendszámot is és fizessenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!