Víz alá került a budakalászi kerékpárút

2012. június 19. 15:01

Ártérre építették a Budakalászon áthaladó EuroVelo 6 kerékpárút egyes szakaszát, ami így áradáskor víz alá kerül, ahogy most is. László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke a Blikknek azt mondta, a rövid időszaknyi kellemetlenség megéri az ártéri kerékpárút árát, szerinte ugyanis ártéri erdőkben a legcsodálatosabb biciklizni.

2012. június 19. 15:01

Elöntötte a Duna a Budakalászon áthaladó EuroVelo 6 kerékpárút folyóhoz legközelebb szakaszát – írja a Blikk. Ez évente legalább kétszer megtörténik, mivel a bicikliutat ártérre építették még 2005-ben. Ezt egyébként nem tiltja a jogszabály a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint. Amíg le nem vonul az ár, addig a kerékpárosok a töltésen kerülhetik ki az elöntött területeket. Hegyvári János, a budakalászi önkormányzat osztályvezetője a lapnak elmondta: a tavaszi és az őszi áradások után is letakarítják az iszapot.

A Magyar Kerékpárosklub elnöke szerint nincs probléma a víz alá került kerékpárúttal. „Ártéri erdőkben a legcsodálatosabb biciklizni. Ha ennek az az ára, hogy időnként víz alá kerül, addig kerülünk, és várjuk, hogy újra száraz legyen” – nyilatkozta a Blikknek László János.

 

Fotó: Blikk

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!