Felfüggesztett börtönt kaptak a kerékpárrablók

2012. június 13. 08:29

Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság azt a két fiatalembert, akik a hétvégén elvették egy kisfiú kerékpárját és mobiltelefonját.

2012. június 13. 08:29

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének közleménye szerint az eset múlt szombaton történt. Egy édesapa tett bejelentést arról, hogy két ismeretlen férfi elvette kisfia kerékpárját és mobiltelefonját. A sértett és édesapja azonnal a két támadó keresésére indult. Egyiküket sikerült feltartóztatni a rendőrök kiérkezéséig. Társa elmenekült, de pár órával később a járőrök őt is elfogták. A 18 éves sárszentmihályi és a 21 éves sárkeszi férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrségi szóvivő hangsúlyozta, a rendőrkapitányság kezdeményezésére a Székesfehérvári Városi Ügyészség kedden gyorsított eljárás keretében vádat emelt a két elkövetővel szemben. A Székesfehérvári Városi Bíróság a büntetett előéletű 21 éves férfit egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, négy évre felfüggesztve, 18 éves büntetlen előéletű társát pedig egy év börtönbüntetésre, három évre felfüggesztve. Mindkettőjüknél elrendelték pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős, mert sem az ügyész, sem a vádlottak nem fellebbeztek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sájmon
2012. június 13. 13:40
Szerintem ez egy tipikus rablás,amiért letöltendöt kellet volna adni.A 21 éves ráadásul visszaesö,mikor fogják végre alkalmazni a háromcsapást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!