Sávcsere az Andrássy úton: hétfőn kezdődik és egy hónapig tart a munka

2012. április 15. 11:52

Április 16-án, hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ megkezdi az Andrássy úti parkoló- és kerékpársáv cseréjét. A tervek szerint május 13-ára lesznek kész az átalakítással, melynek eredményeként piros színt kap az új helyre kerülő kerékpársáv, a külön kerékpáros forgalmi lámpákat pedig megszüntetik.

2012. április 15. 11:52

Helyesnek bizonyult a Mandiner.kerékpár pénteki sejtése: április 16-án, hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ megkezdi az Andrássy úton a sávok régóta várt cseréjét. A teljes szakaszon új aszfaltot kap a parkolósáv és a kerékpársáv, utóbbit piros színnel is kiemelik. A piros színű bevonat a forgalombiztonságot szolgálja, számos európai példa alapján, alkalmazását a BKK más helyszíneken is tervezi. A bevonat az aszfalttal megegyező érdességű lesz, és eltérő színével felhívja a figyelmet az önálló kerékpársávra. A parkolókat és taxiállomásokat újra felfestjük, a nagykockakő burkolat a buszmegállókban megmarad.

A munkát várhatóan május 13-án, vasárnap fejezik be. Az első szakaszban, április 16-tól (hétfő) április 22-ig (vasárnap) az Andrássy úton az Oktogon és a Nagymező utca közötti szakaszon, az Erzsébet tér irányában végeznek munkákat. A második szakaszban, április 23-tól (hétfő) április 29-éig (vasárnap) a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, az Erzsébet tér irányában zajlanak a munkák. A harmadik fázisban, május 2-án, szerdától május 7-én, hétfőig a Bajcsy-Zsilinszky út és az Nagymező utca között; míg a negyedik fázisban, május 8-án, keddtől május 13-áig, vasárnapig a Nagymező utca és az Oktogon között a Hősök tere irányában dolgoznak majd a BKK Közút munkatársai.

Az érintett szakaszokon tilos lesz a parkolás a munkavégzés idején. A kivitelezési munkákat a BKK Közút saját kapacitásaival végzi el. A BKK célja, hogy a munkavégzés a lehető legkisebb mértékben zavarja a forgalmat, azonban biztosan lesznek kisebb-nagyobb fennakadások.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2012. április 18. 22:21
Gratulálok! Eddig csak abból volt probléma, ha egy-egy nem eléggé körültekintő utas kivágta az ajtót egy-egy kerékpáros elé - mostantól nemcsak a kivágódó ajtókba, hanem a parkolóba beálló, ill. onnan kiálló autókba is beleszállhatnak a biciklisek. Ahogy kjkj945 említette, a valódi megoldás a parkolás megszüntetése lett volna.
kjkj945
2012. április 18. 16:03
Miért nem a parkolást szüntetik meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!