Ne kerékpározz a járdán!

2012. április 05. 08:58

Vírusvideóval igyekszik felhívni a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub arra, hogy a járda nem biciklizésre való.

2012. április 05. 08:58

A Magyar Kerékpárosklub a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampány keretében készített vírusvideót, amelyben arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a járda nem kerékpározásra való. Az MKK szerint nem csak a gyalogosok kerülnek veszélybe a járdán biciklizők miatt, de a kerékpárosok sincsenek nagyobb biztonságban.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. április 06. 13:10
Nem lehet kulturáltan közlekedni, mert nem vagytok kulturáltak.A Wesselényi utca olyan keskeny, hogy gyalog alig férni el rajta.Kivágtok jobból, balról,középen tekertek, csengettek, mutogattok, gázoltok gyerekkocsit, felnőttet,ahogy jön, majd eltűntök.A zebrán nem szálltok le, az egyirányú utcában szembementek a forgalommal. Állandóan a biciklisták jogairól hallok, de arról hogy nektek kötelességeitek is vannak, arról ritkán.
vajk911
2012. április 06. 13:10
Vicces kis videó, én mondjuk inkább tekerek a járdán ha szükség hozza, mint a konstans halálfélelem, amikor 80-al robognak mellettem az egyéb járművek. Egyébként meg lehet kulturáltan is közlekedni a járdán biciklivel, pl: nem megyek gyorsabban 10-12 km/h-nál, a kockázatos helyeknél lassítok, az embereket lehetőség szerint nagy ívben kerülöm, nem megyek közel kapualjhoz stb... de legfőképp úgy közlekedek, ahogyan az engem sem zavarna fordított helyzetben. Aki járdán nem tud normálisan közlekedni, az a közúton se fog.
Mimes
2012. április 06. 13:08
Ezt mondjuk aláírom - igaz, autósként - hogy mostanában igen sok lett mindenhol - nem csak a fővárosban - az öntudatos biciklis, akik egyrészt azt hiszik, hogy védőpajzs is jár a bicikli mellé, másrészt pedig leszarnak mindenki mást: - a majmok, akik a budai alsó rakparton tekernek 30al, igaz hogy 70es tábla van nagy részt és kerülgetni kell őket, de kit érdekelnek azok akik haladni szeretnének? - vagy a családos apuka, aki a gyermekeivel két település között is a sáv közepén teker szépen kényelmesen 15-el, és a mögöttük növekvő fél km-es kocsisor ellenére se hajlandók lehúzódni legalább az út szélére - vagy a hülye, aki habár látja hogy tolatok ki a parkolóból este, de azért mögém gurul (habár a biciklivel helye mint a tenger) persze fekete biciklis szerelésben, aztán még neki áll feljebb, hogy miért nem terítek elé piros szőnyeget, amíg ő méltóztatik arrébb tekerni És persze utána meg megy a sírás, ha át megyek a nyakán és még engem csesznek meg, amiért ő a hülye. Vagy pedig azért mert a szemét autósok mindig kicentizik őket előzésnél... Pedig az összes istenek a tanúm, figyelek én autósra, motorosra, biciklisre, gyalogosra, de talán nekik is kéne az "erősebbre". Minden biciklisnek rendszámot, jogosítványt, kötelező biztosítást, súlyadót, jövedéki adót!
Learten
2012. április 06. 02:29
"Én már amúgy rég bevezetettem volna biciklire a jogosítványt, és vele együtt az orvosi alkalmasságit is, mert sok biciklisnek baj lehet a szemével, amikor át tekernek a piroson..." Már megint a szomszéd lova... Aztán mi lesz a következő? A gyalogosokra is rendszámot, kötelező világítást, orvosi alkalmasságival és jogsival léphet csak ki a magánterületről? Nincs már így is elég szabály??? Aki eddig bunkó volt ezután is az lesz (értve mindenféle járműre, a sarok-lábujj expresszt is beleértve). Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!