Civil kerékpáros térkép Moszkváról

2012. február 25. 11:14

2016-ig 25 kilométernyi kerékpárút megépítését tervezik Moszkvában. Egy kerékpáros aktivista már most elkészítette az orosz főváros kerékpáros térképét, külön megjelölve rajta a veszélyes kereszteződéseket.

2012. február 25. 11:14

A hatóságok azt ígérik, öt éven belül bringabarát várost varázsolnak a kaotikus közlekedéséről, erőszakos autóvezetőiről és kemény teleiről ismert Moszkvából. Sokak szerint azonban a 2016-ig megépíteni tervezett 25 kilométernyi kerékpárút édeskevés egy ekkora városban.

Anton Polsky kerékpáros aktivista nem várt a hivatalos fejlesztésekre, 2010-ben maga készítette el Moszkva kerékpáros térképét, megjelölve rajta a kerékpárkölcsönzőket, -parkolókat és a veszélye kereszteződéseket. A kész térképet megosztotta az interneten, arra bátorítva mindenkit, hogy egészítsék ki, töltsék le, nyomtassák ki és terjesszék. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!