Lance Armstrong

2010. május 21. 14:30

Az országúti kerékpározás modern kori császárának szekrényéből is hullanak a dopping-csontvázak, és a baj nem jár egyedül: ma bukott a kaliforniai körversenyen.

2010. május 21. 14:30
Zulik Ákos

Floyd Landis négy évnyi hazudozás után kitálalt, bevallotta doppingvétségét, mely a 2006-os Tour győzelmébe, kétmillió dollárjába és a feleségébe került. A sár most ráfröccsent az amerikai álom egyik modern megtestesítőjére, az igazi sportemberre, a sokszoros bajnokra is.

Tiszteletben tartva Armstrong lelki erejét és sportolói nagyságát: nem lehetünk olyan naivak, hogy higgyünk a dopping nélküli kerékpársportban. Ez alól a bajnok sem lehet kivétel, főleg, hogy neve már régebben is szóba került a Ferrara doktorral kapcsolatos ügyekben. Landis kitálalása egyébként csak megnehezítette a doppingügyek felgöngyölítését, és kollektív kiközösítésre lehet számítani, ahogy az Jörg Jakschével is történt. Ezek a fiúk továbbra is úgy tolják az EPO-t, ahogy Szanyi Tibor az arany Marlborot.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2010. május 24. 08:40
Na, azert a torvenyek finom kijatszasa, az nem ravaszsag, hanem buncselekmeny. Nem ok nelkul tilos a kabszer, meg az ajzo. Marion Jones pl. 6 honapot kapott erte. pedig mindenki ot unnepelte elotte. Ne engedjunk mar ennyire a Gyurcsany-fele 'igy-csavarom-ugy-csavarom' vilagnak, ahol mindent szabad, kulonosen az ellenkezojet! Innen mar csak egy lepes az adobevallas megvarialasa is... pesdig az adobol kap a szegeny. Eccoval, nem all ez jol sehogyan se a magyarnak.
atila68
2010. május 22. 11:51
Azt, hogy Armstrong olyan tempót ment hegynek ahogy más földi halandó lejönni nem mert volna senki ne tulajdonítsa kizárólag a teljesítményfokozóknak. Rákos volt, gyakorlatilag nulláról építette újra a saját izomzatát, és aki került halálközelbe igen igen megtanul tenni a sikerért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!