Hogyan gyarmatosította Kelet-Európát a nyugati tőke

2017. szeptember 14. 22:48

Filip Novokmet, Thomas Piketty és Gabriel Zucman a kelet-európai nemzeteket nyíltan „külföldi tulajdonú országok”-nak nevezi.

2017. szeptember 14. 22:48
Leonid Bershidsky

„A nyugati beruházások olyan fontos szerepet játszanak ezen országok gazdaságaiban, hogy a nacionalista politikusok miatt ezek az országok sokkal inkább vad gyarmatoknak tűnnek, mint egy nemes integrációs projekt partnereinek.

Egy friss tanulmányban Filip Novokmet, Thomas Piketty és Gabriel Zucman a kelet-európai nemzeteket nyíltan »külföldi tulajdonú országok«-nak nevezi.”

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2017. október 08. 17:12
Ennél azért árnyaltabb a kép. Sok külföldi cég, még a szocialista rendszerben is itt volt és a vegyesvállalatok is előfordultak. Okos taktikával elfogadták a kommunista játékszabályokat. Amire emlékszem, a Hilton, Intercontinental, Gyesev, Bp, Shell, Agip, stb. sőt, több magyar ingatlan is külföldi kézben maradt telekkönyvileg a háború után, melyek nem lettek ,, államosítva ''. Most ugye, a jövedelmező kereskedelmi - és iparágak többsége erős multik kezében van. Ezekkel kellene versenyezni a hazai vállalkozóknak. Néha sikerül, de többnyire nem...
csombor
2017. október 02. 11:32
Jól mondja. Pontosan így van. Sőt! Pszichopata nyugat-kisgyerekek játékszere.
Akitlosz
2017. szeptember 30. 23:17
"Hogyan gyarmatosította Kelet-Európát a nyugati tőke" Könnyen. Túl könnyen. Hála a kollaboráns önmagát "politikai elitnek" nevező társaságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!