Oscart kap Darth Vader

2011. november 14. 11:13

Az Amerikai Filmakadémia tiszteletbeli Oscar-díjjal tüntette ki James Earl Jones színészt, Oprah Winfrey televíziós mogult, valamint Dick Smith sminkest.

2011. november 14. 11:13

Tiszteletbeli Oscart kapott James Earl Jones színész, Oprah Winfrey tévés személyiség és Dick Smith sminkes. A 80 éves Jones több mint ötven filmben szerepelt. Először az 1964-es Dr. Strangelove című alkotásban láthattuk, az 1970-es The Great White Hope című filmben nyújtott alakításáért pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték. Legismertebb szerepe azonban Csillagok háborúja Darth Vaderének hangja, de jellegzetes, zengő mély hangja ismerős lehet Az oroszlánkirály című Disney-animációból, ahol Mufasza királyt szinkronizálta.

Dick Smith sminkes 1945-ben kezdte pályafutását, olyan produkciókban működött közre, mint A Keresztapa, Az ördögűző vagy A taxisofőr. 1985-ben Oscar-díjat kapott az Amadeus című filmben végzett munkájáért. Oprah Winfrey a televíziózás nagyasszonyaként vált ismertté, de filmekben is szerepelt: első bemutatkozásával rögtön Oscar-jelölést kapott a Bíborszín című film mellékszereplőjeként. Emberbaráti tevékenységért kapta meg az akadémia Jean Hersholt Humanitárius díját.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. november 14. 13:55
Oscart kap Darth Vader ---------------- És ezekután, mondja valaki,hogy az erő sötét(rossz) oldalára állt az Öreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!