Lengyelország evakuálására készül a paranoiás lengyel védelmi miniszter (VIDEÓ)

2024. május 10. 08:43

Az evakuálás az utolsó dolog, amire egy felelős miniszternek gondolnia kell – közölte válaszul az előző védelmi miniszter.

2024. május 10. 08:43

Nyitókép: X

Íme, a különbség Lengyelország előző és mostan vezetése között. AP amerikai hírügynökség arról ír, hogy megpakolt hátizsákkal készül az orosz–ukrán háború kitörése óta a lengyel védelmi miniszter arra az esetre, ha evakuálásra kerülne sor. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz elmondta: 

a zsákot magával vitte Ukrajnába, amikor először látogatott oda a háború kitörése után, és azóta is mindig kéznél van. 

Azonnal reagált az előző védelmi miniszter: „Az evakuálás az utolsó dolog, amire egy felelős miniszternek gondolnia kell” – közölte Mariusz Blaszczak.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz hozzátette: az iskolákban a gyerekeket is felkészítik a vészhelyzetre. Megtanítják nekik, hol kell gyülekezni evakuálás esetén, hogyan kell viselkedni egy ilyen helyzetben. Az ellenzéki jobboldal kemény bírálatot fogalmazott meg: szerintük 

az ilyen kijelentések okot adnak arra, hogy ne érezzék magukat biztonságban a lengyelek.

 Sőt. A kommentelőknek sem tetszik az ötlet, valaki például rámutatott: 

furcsa volna, ha a védelmi miniszter elsőként hagyná egy Lengyelországot.

A cikkben emlékeztetnek: a lengyel kormány múlt hónapban olyan kezdeményezést indított útnak, melyben javasolják az állampolgároknak, hogy készítsenek össze egy hasonló hátizsákot.

A kezdeményezésről videó:


 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­z­­­i n­­i­m­­­f­o­­m­á­­n­­i­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
rugbista
2024. május 10. 21:19
És hová megy akkor?
iphone-3
2024. május 10. 11:09
mekkora egy kretén állat ez!
valerian-0
2024. május 10. 11:07
Hová fognak menni? Ide ne jöjjönek. Majd a németek újra "Schaffen wir das!"-t kiáltanak és tárt karokkal várják a lengyeleket, aztán beküldik õket a no-go zónákba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!